Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Pasztety i terriny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj tradycyjne techniki i receptury na klasykę kuchni francuskiej i garmażeryjnej -  pasztety, galarety i terriny! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu opanujesz najważniejsze zasady pracy z tymi potrawami. W trakcie spotkania dowiesz się w jaki sposób wybierać i obrabiać mięso aby nadawać mu pożądaną strukturę, w jaki sposób kształtować formę i dobierać temperaturę dla poszczególnych dań. Nie zabraknie również praktycznych wskazówek i treningu z wykorzystania sprzętu dedykowanego do pracy przy tych daniach. Dodatkowo, poznasz i przećwiczysz recepturę na wegetariańską opcję z tej kategorii dań. Warsztat z cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    700,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.000,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.000,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.000,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dziczyzna wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dziczyzna to produkt, w którego obróbce chodzi przede wszystkim o to, żeby nie zepsuć jego smaku. Właściwie potraktowany zachowuje swoje walory, zbyt długo obrabiany potrafi całkowicie zmienić smak. Podczas warsztatu pokażemy, w jaki sposób uniknąć tej sytuacji. Dziczyzna jest jednocześnie szlachetnym mięsem, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. W tracie spotkania sięgniemy więc nie tylko po różne elementy dziczyzny, sarniny i jeleniny ale również kreatywne dodatki inspirowane naturą i smakami lasu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 450,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dziczyzna wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dziczyzna to produkt, w którego obróbce chodzi przede wszystkim o to, żeby nie zepsuć jego smaku. Właściwie potraktowany zachowuje swoje walory, zbyt długo obrabiany potrafi całkowicie zmienić smak. Podczas warsztatu pokażemy, w jaki sposób uniknąć tej sytuacji. Dziczyzna jest jednocześnie szlachetnym mięsem, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. W tracie spotkania sięgniemy więc nie tylko po różne elementy dziczyzny, sarniny i jeleniny ale również kreatywne dodatki inspirowane naturą i smakami lasu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 450,00 
  • Poziom zaawansowany

    Fine dining i menu degustacyjne

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Tomasz Świerczek, czerpiąc ze swojego doświadczenia w zdobywaniu gwiazdki Michelin przygotował specjalny warsztat, podczas którego uczestnicy będą mieli okazję samodzielnie opracować kompletne menu degustacyjne dla restauracji typu fine dining. Podczas warsztatu porozmawiamy o specyfice prowadzenia lokalu typu fine dining, serwisu menu degustacyjnego i komponowaniu menu restauracji z gwiazdką Michelin. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom zaawansowany

    Finger food menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Fit kuchnia

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Ograniczanie kalorii w diecie już dawno przestało być zaledwie modą i co raz częsciej jest elementem, który decyduje nie tylko o tym, jakie danie z karty zamawiają nasi goście ale czy w ogóle odwiedzą daną restaurację.

    Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, dlaczego lekkie dania z ograniczoną zawartością cukrów, tłuszczu i soli powinny znaleźć się w menu każdej restauracji i jak tworzyć inspirujące receptury na bazie warzyw, białego mięsa i ryb.

    Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Gęsina wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Gęsina na Świętego Marcina? Nie tylko! Przekonaj się, że nie musisz prowadzić restauracji w Wielkopolsce żeby Twoi goście zasmakowali w tym powszechnie uznawanym za ekologiczne drobiu. Podczas warsztatu poznasz receptury na dania, do których wykorzystamy zarówno mięso jak i podroby gęsie w klasycznej jak i nowoczesnej formie. Warsztat trwa w godz. 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 450,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Gęsina wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Gęsina na Świętego Marcina? Nie tylko! Przekonaj się, że nie musisz prowadzić restauracji w Wielkopolsce żeby Twoi goście zasmakowali w tym powszechnie uznawanym za ekologiczne drobiu. Podczas warsztatu poznasz receptury na dania, do których wykorzystamy zarówno mięso jak i podroby gęsie w klasycznej jak i nowoczesnej formie. Warsztat trwa w godz. 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 450,00