Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Nowoczesna kuchnia polska: wiosna

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów. W wiosennej odsłonie naszego warsztatu sięgamy po nowalijki, świeże smaki kojarzące się z wiejskim śniadaniem i inspiracje z cieplejszych stron świata, które zderzamy z naszą tradycją kulinarną.  Każdemu z dań nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską. Na warsztatach dowiesz się o:
    • nowoczesnych metodach obróbki termicznej
    • trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
    • nietypowych połączeniach smaków
    • zasadach komponowania menu w oparciu o produkty sezonowe
    Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Nowoczesna kuchnia polska: Zima

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów. W zimowej odsłonie naszego warsztatu stawiamy na dania inspirowane smakami kojarzącymi się z górami, świętami i produktami, po które niekoniecznie sięgamy w trakcie roku a mają wiele do zaoferowania. Każdemu z nich nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską. Na warsztatach dowiesz się o:
    • nowoczesnych metodach obróbki termicznej
    • trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
    • nietypowych połączeniach smaków
    • zasadach komponowania menu w oparciu o produkty sezonowe
    Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Szparagowe menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Obierać, nie obierać? Blanszować czy nie? Podawać klasycznie czy nowocześnie? Jako główny składnik czy dodatek? Na warsztacie odpowiemy sobie na wszystkie pytania jakie mogły paść w kontekście szparagów i wokół nich zbudujemy kilka dań z różnych kategorii. Podczas warsztatu wykorzystamy szparagi w finger food’ach, sałatkach, przystawkach i daniach głównych. Warsztat trwa w godzinach 10-16, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Serdecznie zapraszamy!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom podstawowy

    Tacos, burrito i quesadilla – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Można wyróżnić wiele składników kojarzących się z kuchnią meksykańską, chilli, kukurydza, fasola, pomidory, kolendra. Jest jednak jeden produkt, który zdominował smaki Meksyku na całym świecie – tortilla! To właśnie ona będzie bohaterem naszego spotkania, gdzie nie tylko pokażemy, jak przygotować tortille w dwóch wariantach ale wspólnie przygotujemy z niej kilka klasycznych dań kuchni meksykańskiej. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Zimna płyta: menu bankietowe

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zimna płyta czyli przystawki zimne, to od zawsze wizytówka bankietu lub przyjęcia weselnego. Na naszych warsztatach postaramy wprowadzić Was w nowe techniki przyrządzania, nowe składniki i uniwersalne rozwiązania, które na pewno przyjmą się w każdej okoliczności i miejscu. Dodatkowo porozmawiamy o organizacji pracy w realizowaniu zleceń bankietowych. Warsztat trwa w godz. 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Nowoczesna kuchnia polska: Lato

    07.05.2024, 10:00-16:00 Warszawa
    Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów. W jesiennej odsłonie naszego warsztatu stawiamy na dania inspirowane smakami polskiego lasu, jezior i warzyw korzeniowych. Każdemu z nich nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską. Na warsztatach dowiesz się o:
    • nowoczesnych metodach obróbki termicznej
    • trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
    • nietypowych połączeniach smaków
    • zasadach komponowania menu w oparciu o produkty sezonowe
    Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia wege: małe talerzyki

    09.05.2024, 10:00-15:00 Warszawa
    Poznaj trendy w komponowaniu menu i dopasuj swoją ofertę dla rosnącej grupy klientów wege! Zapisz się na warsztat, podczas którego dowiesz się dlaczego klasyczny podział karty na przystawki, dania główne i desery nie zawsze się sprawdza i poznasz receptury na bezmięsne przekąski zgodne z ideą food sharingu. Podczas warsztatu pokażemy sposoby na zbudowanie lub uzupełnienie oferty o co raz bardziej popularne dania w formie tzw. talerzyków, gdzie Goście mają szansę skosztować wielu różnych potraw w mniejszym wydaniu. Poznane i przygotowane przez Ciebie dania sprawdzą się również w roli klasycznej przystawki wege. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kaczka od A do Z

    21.05.2024, 10:00-15:00 Warszawa
    Kaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu. Dobrze przygotowane mięso jest kruche i soczyste. Charakteryzuje się też dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk. Chociaż popularność mięsa z kaczki rośnie z roku na rok to spożycie tego gatunku drobiu w Polsce nadal należy do najniższych poziomów w Europie. I my chcielibyśmy to zmienić, dlatego przygotowaliśmy wyjątkowy warsztat, który połączy naukę technik kulinarnych z inspirującymi recepturami. Podczas warsztatu każdy z uczestników pozna tajniki rozbioru kaczki, samodzielnie przećwiczy podział na nogi, piersi, podroby i porcje rosołowe a następnie przygotuje co najmniej 4 pozycje do menu.</br></br> Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Zupy letnie i chłodniki

    05.06.2024, 10:00-15:00 Warszawa
    Poznaj orzeźwiające receptury na letnie zupy i chłodniki! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczymy przygotowywanie różnych zup w letniej odsłonie. W trakcie spotkania poznasz receptury na unowocześnione, kreatywne letnie zupy inspirowane przepisami z różnych regionów świata. W menu warsztatowym zebraliśmy inspiracje na dania z kuchni hiszpańskiej, francuskiej, bułgarskiej - wszystkie w orzeźwiającej, letniej aranżacji, która wyróżni menu i zapełni ogródek w Twojej restauracji. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu. Serdecznie zapraszamy!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom zaawansowany

    Sałatki i startery restauracyjne

    19.06.2024, 10:00-17:00 Warszawa
    Pełnoprawna pozycja w menu, samodzielny posiłek, a nie tylko dodatek - niekoniecznie serwowany na sałacie, czyli sałatka według światowych standardów. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, dlaczego warto zrewidować swoje wyobrażenie o tej kategorii dań i zastanowić się, czy nie warto przez jej pryzmat wyróżnić ofertę restauracji. W trakcie spotkania poznasz propozycje sałatkowe, w których dobór zróżnicowanych składników buduje niezapomnianą kompozycję smaków. Wśród nich nie zabraknie wykorzystania niestandardowych sosów i winegretów, ryb, mięsa czy owoców - ale może zabraknąć...klasycznej sałaty. Dodatkowo przygotujemy nieszablonowe propozycje starterów, dzięki którym zagwarantujesz gościom niezapomniany początek wizyty w Twoim lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-17.Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu śniadaniowe

    26.06.2024, 10:00-15:00 Warszawa
    Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00