Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom podstawowy

    Świąteczne wypieki – Kuchnia dla Każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Święta to czas, kiedy zapach serników, makowców, czy pierników unosi się w każdym domu. Właśnie dlatego opracowaliśmy dla Was warsztat z klasycznymi świątecznymi ciastami przygotowywanymi od pokoleń, którym nadamy jeszcze więcej smaku i charakteru czerpiąc ze sfery profesjonalnego cukiernictwa. Na zajęciach poznacie różnorodne techniki cukiernicze, które można wykorzystać w domu, a wszystkie wypieki zostaną podane w formie nowoczesnych ciast. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17:00-21:00 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lampka grzanego wina. Serdecznie zapraszamy! Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom podstawowy

    Tacos, burrito i quesadilla – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Można wyróżnić wiele składników kojarzących się z kuchnią meksykańską, chilli, kukurydza, fasola, pomidory, kolendra. Jest jednak jeden produkt, który zdominował smaki Meksyku na całym świecie – tortilla! To właśnie ona będzie bohaterem naszego spotkania, gdzie nie tylko pokażemy, jak przygotować tortille w dwóch wariantach ale wspólnie przygotujemy z niej kilka klasycznych dań kuchni meksykańskiej. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Tradycyjne ciasta świąteczne w monoporcjach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Sernik, piernik i makowiec są od zawsze związane z polską tradycją, to ciasta, które zna każdy z nas, jednak my nadamy im nowy wymiar. To właśnie tradycyjny smak w połączeniu z nowoczesnymi technikami kulinarnymi nada im nowe oblicze w formie monoporcji. Podczas warsztatu dowiesz się, jak w zgodzie z nowoczesnymi trendami cukierniczymi utrzymać tradycyjnego ducha świąt w sezonowym menu. W trakcie warsztatu nie tylko samodzielnie przygotujesz ciasta, ale poznasz użyteczne techniki i porady z zakresu przygotowywania monoporcji, z zastosowaniem żeli i glazur cukierniczych, które wykonamy od podstaw. Wszystkie cista będą wykonywane w formie nowoczesnych mono deserów o różnych strukturach składających się z wielu elementów z stosowanie nowoczesnych technik z zastosowaniem na potrzeby menu zróżnicowanych lokali gastronomicznych. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    430,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 580,00 
  • Poziom zaawansowany

    Francuskie makaroniki

    08.05.2024, 10:00-17:00 Warszawa
    Klasyka francuskiego cukiernictwa, którą w ostatnich latach pokochali miłośnicy słodkości w naszym kraju - makaroniki! W trakcie warsztatu odkryjemy przed Tobą tajniki idealnego ciasta - proporcji składników, technik ich łączenia, czasu i temperatury suszenia. Program spotkania zbudowaliśmy w oparciu o techniczny aspekt przygotowywania makaroników z uwzględnieniem organizacji pracy i poprawy wydajności oraz samodzielnego komponowania nadzień w postaci konfitur oraz ganach'y. Podczas warsztatu przećwiczymy również przygotowywanie elementów dekoracyjnych od podstaw czy kompozycje monoporcji. Warsztat trwa w godz. 10:00-17:00. W cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    430,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 580,00 
  • Poziom zaawansowany

    Nowoczesne eklery

    22.05.2024, 10:00-17:00 Warszawa
    Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w oparciu o nietypowe konfitury, kremy i ganache, które wykończymy różnorodnymi glasażami i elementami czekoladowymi, orzechowymi lub owocowymi. Warsztat trwa w godzinach 10-17. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    430,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 580,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Burgery – poziom 1

    29.05.2024, 10:00-16:00 Warszawa
    Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów. Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom zaawansowany

    Serniki nowoczesne

    18.06.2024, 09:00-17:00 Warszawa
    Poznaj nowe receptury i nieszablonowe spojrzenie na jedno z najpopularniejszych ciast świata! Zapisz się na warsztat, podczas którego przygotujesz 3 całkowicie różne, autorskie serniki posługując się obszernym spektrum technik cukierniczych m.in. takich jak karmelizacja ciasta francuskiego czy sable. W trakcie warsztatu wykorzystamy nietypowe składniki jak estragon czy kumkwat a bardziej znane jak orzechy, maliny i czekolada użyjemy do nowoczesnego sposobu wykończenia ciast. Warsztat trwa w godzinach 9-17 Kliknij szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    430,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 580,00 
  • Poziom zaawansowany

    Burgery – poziom 2

    21.06.2024, 10:00-16:30 Warszawa
    Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Na drugim poziomie burgerowego street foodu sięgamy głębiej do samodzielnie przygotowywanych części kanapki - dzięki czemu każdy z uczestników dowie się, jak zrobić mieszankę wołową, wypiec najpopularniejszą bułkę maślaną czy łączyć samodzielnie przygotowane dodatki. Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Pokażemy, jak samodzielnie łączyć różne elementy wołowe w celu stworzenia autorskiej mieszanki. Sięgniemy również po jagnięcinę, przygotujemy nietypowe, autorskie sosy i pikle. Własnoręcznie przygotujemy bułkę typu brioche i coraz popularniejszy nadziewany serem burger juicy cheese. W menu warsztatu nie zabraknie inspiracji kuchnią azjatycką, południowo-europejską a nawet - francuską. Jeżeli chcesz podnieść swoje burgerowe umiejętności na kolejny poziom ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! Warsztat trwa w godz. 10:00-16:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Steki i tatary

    25.06.2024, 09:00-17:00 Warszawa
    Opanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy z tymi produktami. Odkryjesz ciekawe połączenia dodatków do steków i tatarów oraz poznasz klasyczne receptury na sosy i side'y. W trakcie spotkania porozmawiamy również o różnych częściach tuszy, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy kompletne menu warsztatowe, które zakończymy wspólnym obiadem. Warsztat trwa w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00