Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Kuchnia wietnamska

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
350,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 500,00 
Azjatycki tygiel smaków, który czerpie to co najlepsze z wpływów kuchni chińskiej, tajskiej oraz...francuskiej poleca się w Akademii Inspiracji MAKRO! Zapraszamy na warsztat, podczas którego przeprowadzimy Cię przez smaki i aromaty najpopularniejszych, wybranych dań kuchni wietnamskiej. W trakcie spotkania sięgniemy po typowe dla tego regionu świata składniki, które wykorzystamy do przyrządzenia takich klasyków jak Banh mi, sajgonki czy zupa PHO. Podczas warsztatu nie zabraknie ciekawych rozmów o zwyczajach i tradycjach (kulinarnych i nie tylko) panujących w Wietnamie, z których zrodziło się nasze menu warsztatowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15, serdecznie zapraszamy!
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W programie
  • ZUPA PHO GA - aromatyczna zupa na bazie bulionu z drobiu z podawana z makronem ryżowym, kolendrą i miętą,
  • BANH MI char siu – kultowe bagietki wietnamskie podawane z aromatyczną karkówką,
  • Bun bo Nam Bo – wietnamska sałatka na bazie makaronu ryżowego vermicelli, podawana w formie bowla z wołowiną i warzywami
  • SAJGONKI WIETNAMSKIE – różne opcje, z krewetkami, kurczakiem, omletem, wypełnione warzywami i ziołami
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Joanna Ryciak Pasję do gotowania odkryła już w dzieciństwie, ale miłość do kuchni azjatyckiej zrodziła się do niej w trakcie studiów w USA, gdzie miała okazję spróbować sushi i orientalnych smaków dostępnych w licznych knajpkach z Chinatown. Na drodze jej rozwoju i pasji do gotowania pojawił się mąż Piotr, z którym w 2005 roku otworzyli w Krakowie pierwszy prawdziwy sushi bar Edo, który serwował autentyczne japońskie sushi. Razem z załogą restauracji w trakcie licznych podróży doskonalili dania, poszerzali wiedzę i umiejętności. Wyjazdy do Japonii, Tajlandii, Wietnamu i Chin łączyła nie tylko z degustacjami jedzenia i poznawaniem smaków Azji, ale również z uczestnictwem w warsztatach gotowania. Kształcące podróże zaowocowały otwarciem azjatyckiej restauracji Edo Fusion, gdzie serwuje wybrane i ulubione dania z niemal całej Azji. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Gości, otworzyła siostrzane dla swoich restauracji delikatesy azjatyckie, w których oferuje produkty najwyższej jakości. Jak sama mówi: Wszystko zaczęło się z miłości do sushi i mojej połówki. Miałam to szczęście, że w miarę szybko odnalazłam swoją pasję i drogę.

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.