W programie:
- ryż kleisty
- \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"mięso\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" z boczniaka
- wegańskie \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"mięsa\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" z tenpehu na ostro
- tofu marynowane po azjatycku
- szybkie kiszonki - DANMUJI, OGÓRKI
- sosy do bowli na bazie sosu sojowego - typu yuzu, sezamowy
- Teriyaki Bowl: kleisty ryż/ grillowany łosoś w sosie teriyaki/ pak choy/ danmuji/ marynowane grzyby shiitake/ dymka/ sezam/ sos teriyaki
- Vege bowl: ryż kleisty/ mięso wegańskie pikantne na bazie tempehu/ boczniaki/ danmuji/ marchewka/ dymka/ sezam/ sos teriyaki
- Edo Bowl: tatar z łososia/ sałatka wakame - kaiso/ danmuji - marynowana rzodkiew zabarwiona kurkumą marynowane grzyby shiitake dymka/ sezam/ sos teriyaki
- Kimchi bowl: ryż kleisty/ jajko sadzone/ tempeh mięso wegańskie/ kimchi - kiszona kapusta pekińska/ marynowane grzyby shiitake/ dymka/ sezam
O trenerze
Joanna Ryciak
Pasję do gotowania odkryła już w dzieciństwie, ale miłość do kuchni azjatyckiej zrodziła się do niej w trakcie studiów w USA, gdzie miała okazję spróbować sushi i orientalnych smaków dostępnych w licznych knajpkach z Chinatown. Na drodze jej rozwoju i pasji do gotowania pojawił się mąż Piotr, z którym w 2005 roku otworzyli w Krakowie pierwszy prawdziwy sushi bar Edo, który serwował autentyczne japońskie sushi. Razem z załogą restauracji w trakcie licznych podróży doskonalili dania, poszerzali wiedzę i umiejętności. Wyjazdy do Japonii, Tajlandii, Wietnamu i Chin łączyła nie tylko z degustacjami jedzenia i poznawaniem smaków Azji, ale również z uczestnictwem w warsztatach gotowania. Kształcące podróże zaowocowały otwarciem azjatyckiej restauracji Edo Fusion, gdzie serwuje wybrane i ulubione dania z niemal całej Azji. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Gości, otworzyła siostrzane dla swoich restauracji delikatesy azjatyckie, w których oferuje produkty najwyższej jakości. Jak sama mówi: Wszystko zaczęło się z miłości do sushi i mojej połówki. Miałam to szczęście, że w miarę szybko odnalazłam swoją pasję i drogę.