Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery.
Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów.
Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda.
Podczas warsztatu pokażemy Ci naturalne, smaczne i zdrowe, roślinne zamienniki nabiału wykorzystywanego w cukiernictwie. Pokażemy też, że dieta roślinna nie oznacza wykluczenia pewnych dań, które tradycyjnie zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego i dla każdego z nich można znaleźć smaczne zamienniki, dzięki którym można przygotować najpopularniejsze i najlepiej sprzedające się desery w wersji vege.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, jak komponować i modyfikować menu weselne aby zadowolić każdą grupę gości, jak nazywać dania w ofercie menu weselnego, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Twoi goście chcą się świetnie bawić - a jak zabawa, to koniecznie przy kolorowych, oryginalnych drinkach, które urozmaicą im czas i zabawę w Twoim lokalu. Chcesz, żeby często wracali? Zaproponuj w swoim barze zaskakujące koktajle, którymi zaimponujesz najbardziej wymagającym gościom i wprawisz ich w dobry nastrój. Shaker, kilka rodzajów alkoholi, soki, owoce lub warzywa - i wyczarujesz przebojowe smaki, które rozkręcą każdą imprezę.
Chcesz dowiedzieć się, jak to robić? Przyjdź na warsztaty barmańskie do Akademii Inspiracji!
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych.
Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program kursu.
Kaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu. Dobrze przygotowane mięso jest kruche i soczyste. Charakteryzuje się też dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk. Chociaż popularność mięsa z kaczki rośnie z roku na rok to spożycie tego gatunku drobiu w Polsce nadal należy do najniższych poziomów w Europie. I my chcielibyśmy to zmienić, dlatego przygotowaliśmy wyjątkowy warsztat, który połączy naukę technik kulinarnych z inspirującymi recepturami. Podczas warsztatu każdy z uczestników pozna tajniki rozbioru kaczki, samodzielnie przećwiczy podział na nogi, piersi, podroby i porcje rosołowe a następnie przygotuje co najmniej 4 pozycje do menu.</br></br>
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Posiadasz pewne doświadczenie barmańskie, ale chciałbyś lepiej zarządzać barem w lokalu? A może czujesz, że brakuje Ci pomysłu na urozmaicenie oferty koktajlowej? Chcesz poznać inspiracje do miksowania alternatywnych wersji tradycyjnych drinków? Zapisz się na warsztat w Akademii Inspiracji! W trakcie spotkania podzielonego na część teoretyczną i praktyczną uczestnicy dowiedzą się, jak w bardziej efektywny sposób prowadzić bar, tworzyć kartę napojów i kontrolować koszty. Przećwiczymy również bardziej zaawansowane techniki miksowania i sposoby dekoracji.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Sushi Chef Paweł Trzaskowski zaprasza na kolejne warsztaty, podczas których podniesiesz swoje umiejętności o kolejny poziom. W trakcie warsztatów nasz mistrz zdradzi m.in. tajniki przygotowywania ryżu, sosu teryaki i różnych form sushi oraz krojenia i prezentacji sashimi.
Jeżeli nie masz doświadczenia w przygotowywaniu sushi rekomendujemy najpierw udział w warsztacie Sushi - poziom 1
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację?
Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż?
Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej.
Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium przypadków. Dokłada do tego szereg przykładów, co w efekcie przekłada się na gotowe rozwiązania, które wdrożysz bezpośrednio w swoim lokalu po zakończeniu spotkania.
Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś!
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program.
Druga odsłona warsztatu z interpretacji dań i składników charakterystycznych dla kuchni polskiej. Ty razem menu warsztatowe zbudowaliśmy w oparciu przede wszystkim o dawne receptury tradycyjnej kuchni polskiej, dzięki czemu nasz program zawiera wiele elementów rekonstrukcji historycznych dań. Każdemu z nich nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską.
W trakcie spotkania przygotujemy współczesne wersje znanych jak i zapomnianych dań wykorzystując szeroką gamę technik kulinarnych. Przedstawimy wizję Polskiej kuchni dostosowaną do aktualnych trendów w wymagań rynku gastronomicznego.
Warsztat trwa w godzinach 10-17. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Warsztat ma za zadanie omówić metodologie i celowość audytu diagnostycznego, oraz przedstawić praktyczne metody jego zastosowania w branży HoReCa - zdobyta wiedza ma umożliwić uczestnikowi przeprowadzenie audytu we własnym przedsiębiorstwie i zdiagnozowanie jego problemów.
Warsztat jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą przeprowadzić samodzielny audyt prowadzonego przez siebie przedsiębiorstwa.
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Wyjątkowy dzień w życiu każdej pary wymaga wyjątkowej oprawy, a jak wiadomo, serwowane menu będzie jednym z najbardziej omawianych elementów przyjęcia weselnego. Szef kuchni Krzysztof Żurek skomponował wyjątkowe menu, które zadowoli nawet najbardziej wymagających gości. W programie warsztatu oprócz kompletnego menu znajdzie się szereg porad z zakresu serwisu podczas przyjęć okolicznościowych i dekoracji dań.
Warsztat trwa w godz. 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.