W menu warsztatu:
- Samosas z warzywami z jogurtem ziołowym - INDIE
- Ravioli nadziewane wołowiną i amaretti z palonym masłem i szałwią - WŁOCHY
- Wonton z krewetkami i wieprzowiną - Chiny
O trenerze
Tomasz Królikowski
Szef kuchni, trener i doradca kulinarny. Swoją przygodę z gotowaniem zaczynał w Mediolanie i w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce. Stąd po 5 latach wyjechał do Wielkiej Brytanii pracując, a następnie szefując w prestiżowych instytucjach publicznych takich jak Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz British Library. Po powrocie do kraju pełnił obowiązki szefa w znanym warszawskim bistro i koordynował otwarcie restauracji w Royal Wilanów. Na co dzień, poza gotowaniem i warsztatami pisze dla magazynu kulinarnego Kukbuk, współpracuje z 2 Programem TVP i prowadzi pokazy kulinarne na międzynarodowych targach.