Za nami pierwszy wspólny projekt zrealizowany z Giancarlo Russo – cykl spotkań z przedstawicielami branży HoReCa zatutułowany Ciao Italia!
W ramach cyklu zorganizowaliśmy 4 bezpłatne spotkania kulinarne połączone z pokazem dań przygotowanych przez Giancarlo oraz Szefów z Akademii Inspiracji MAKRO. Na każdym zaprezentowaliśmy autorskie menu Szefa ukazujące nieco inne, ale tradycyjne oblicze kuchni włoskiej. W menu były takie klasyki jak vitello tonnato, grillowana ośmiornica, saltimbocca czy crostata. Gwoździem programu każdej imprezy był jednak krąg parmigiano reggiano, w którym Giancarlo przygotowywał szafranowe risotto z salsiccią.
W trakcie naszych spotkań odwiedziliśmy Poznań, Katowice, Trójmiasto i Lublin. Łącznie spotkaliśmy się z ponad 300 gośćmi reprezentującymi lokalne biznesy gastronomiczne, którym zaprezentowaliśmy możliwości ukazania kuchni włoskiej w nieco innym od pizzy i pasty wydaniu. Wszystko dzięki produktom dostępnym w sieci MAKRO.