Za nami pierwszy wspólny projekt zrealizowany z Giancarlo Russo – cykl spotkań z przedstawicielami branży HoReCa zatutułowany Ciao Italia!

W ramach cyklu zorganizowaliśmy 4 bezpłatne spotkania kulinarne połączone z pokazem dań przygotowanych przez Giancarlo oraz Szefów z Akademii Inspiracji MAKRO. Na każdym zaprezentowaliśmy autorskie menu Szefa ukazujące nieco inne, ale tradycyjne oblicze kuchni włoskiej. W menu były takie klasyki jak vitello tonnato, grillowana ośmiornica, saltimbocca czy crostata. Gwoździem programu każdej imprezy był jednak krąg parmigiano reggiano, w którym Giancarlo przygotowywał szafranowe risotto z salsiccią.

W trakcie naszych spotkań odwiedziliśmy Poznań, Katowice, Trójmiasto i Lublin. Łącznie spotkaliśmy się z ponad 300 gośćmi reprezentującymi lokalne biznesy gastronomiczne, którym zaprezentowaliśmy możliwości ukazania kuchni włoskiej w nieco innym od pizzy i pasty wydaniu. Wszystko dzięki produktom dostępnym w sieci MAKRO.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.

Concordia Taste, Poznań 24 staycznia 2023 r.