Za nami długo wyczekiwany moment otwarcia nowej siedziby Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Nasze centrum szkoleniowe dedykowane branży HoReCa zyskało nowe oblicze w którym podczas szkoleń możemy rozwijać kompetencje szefów kuchni, kucharzy, kelnerów, barmanów, baristów, menadżerów i właścicieli restauracji. Zobacz jak wygląda nasz nowy dom!

Nasza główna siedziba oddalona od poprzedniej zaledwie o kilkadziesiąt metrów to od teraz 674 m2 powierzchni specjalnie zaprojektowanego centrum szkoleniowego dla profesjonalistów.

Na parterze nowej siedziby MAKRO Polska znajduje się część Akademii, która odpowiada za zaplecze szkoleniowe kucharzy, barmanów i baristów. Znajdziecie tam pracownię baristyczną i barową o powierzchni 37,12 m2 wyposażoną w profesjonalne ekspresy i nowoczesny bar, posiadający m.in wbudowane izolowane wanny na lód czy obniżenie na blendery kielichowe.

Serce Akademii, czyli Kuchnia warsztatowa to aż 134,72 m2 na których zmieściliśmy stanowiska treningowe dla 24 osób. Wykończyliśmy je w kamieniu co zdecydowanie ułatwi pracę na szkoleniach cukierniczych. Jak zawsze w Akademii bardzo dużo uwagi poświęciliśmy wyposażeniu na potrzeby szkoleń dlatego znajdziecie tam m.in. mieszarki planetarne, blendery kielichowe, podwójne kuchenki indukcyjne o mocy 7 kW. Każda z sekcji wyposażona jest również w lodówki do przechowywania produktów oraz pełny sprzęt jaki może przydać się podczas warsztatu.

Nasza druga kuchnia przeznaczona przede wszystkim na pokazy kulinarne ale również szkolenia to 107,7 m2 powierzchni zawierającej stanowiska z urządzeniami wbudowanymi w mobilne wyspy. Pomieszczenie wyposażyliśmy dodatkowo w dwukomorowy piec do pizzy z garownikiem.

Zupełną nowością w warszawskiej Akademii jest jadalnia – miejsce w którym nie tylko możemy wygodnie próbować przygotowanych na szkoleniu dań ale również pozwala nam na organizację kolacji i innych zasiadanych eventów.

Nasze szkolenia wspierające biznes gastronomiczny od strony rozwoju finansów, zarządzania czy marketingu odbywać się będą w pomieszczeniach o łącznej powierzchni 393 m2.

Oczywiście przy projektowaniu zadbaliśmy nie tylko o wyposażenie kuchni i baru ale też o odpowiednie zaplecze technologiczne. Wszystkie pomieszczenia, w których odbywają się szkolenia wyposażyliśmy w sprzęt audio-video dopasowany do potrzeb uczestników i prowadzącego.  Dzięki temu na kuchniach uczestnicy mogą dokładnie obserwować każdy krok prowadzącego a w salach konferencyjnych znalazło się wyposażenie niezbędne dla tego typu centrum szkoleniowego.

Zobaczcie, jak prezentują się nasze nowe, inspirujące wnętrza!