Michel Moran po raz kolejny w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie! Tym razem Michel poprowadził warsztaty kulinarne, których motywem przewodnim były owoce morza i morskie ryby. Uczestnicy pod okiem wybitnego Szefa kuchni i jurora MasterChefa przygotowali 5 dań, które dzięki otrzymanym recepturom mogli włożyć do swojego menu. A były to naprawdę ciekawe pozycje:
– Assiette z przegrzebków: carpacio z jabłkami / seler / orzech włoski / smażona dynia piżmowa
– Ośmiornica: bakłażan grillowany / coulis z papryki / olej bazyliowy / łagodny czosnek.
– Mule marinara: białe wino / natka / czosnek / szalotki / śmietana
– Łosoś glazurowany: pastenrak / konfitowane szalotki / sos marchwiowo-pomarańczowy
Dziękujemy za udział wszystkim uczestnikom oraz naszemu Partnerowi warsztatu firmie Zwieger.