Szefowie z Akademii znowu w trasie :) Tym razem odwiedzamy polskie miasta z cyklem kulinarnych spotkań i pokazów p.t. Kulinarna podróż po Polsce, podczas których spotykamy się z przedstawicielami branży HoReCa aby porozmawiać o nowoczesnym obliczu regionalnej kuchni polskiej.

W trakcie spotkań Szefowie z Akademii prezentują swoje interpretacje regionalnych potraw, którym nadają nowoczesny sznyt, są to:

✴️Tatar wołowy z grzybkami marynowanymi, musztardą domową, szalotką i serem bursztyn.
✴️Podpłomyk z wątróbkami gęsimi po siewiersku i sałatką z ziół.
✴️Herbata grzybowa, czyli polewka grzybowa po kaszubsku.
✴️Kiełbasa z suma w buchcie bolęcińskiej.
✴️Jabłka prażone na ruchańcach z serem lazur, sosem z miodu pitnego i palonego masła.

Autor receptur Szef Dariusz Nikodemski przygotował dla Was przepisy na wszystkie z tych dań, jeżeli chcecie dołączyć do naszej podróży przez smaki regionalnej kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu kliknijcie tutaj i pobierzcie je za darmo!