Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Warsztat piekarniczy – od zakwasu do wypieku

    23.03.2023, 10:00-15:00 Warszawa
    Dowiedz się, dlaczego samodzielnie przygotowane i wypieczone pieczywo może stać się wizytówką każdej kuchni, nie tylko w restauracji! Podczas chlebowych warsztatów skupiamy się na fazie zakwaszania ciasta i wypieku chleba. Prowadząca warsztat przygotuje wcześniej zakwas poolish, z którego uczestnicy przygotują chleb i który posłuży do przygotowania własnego zakwasu (każdy wyjdzie ze spotkania ze swoim zakwasem do dokarmiania w domu lub restauracji). Pokażemy również jak wyprowadzać zakwas pszenny i żytni, porozmawiamy o charakterystyce mąki, przećwiczymy mieszanie ręczne i w robocie planetarnym. Na koniec nie zabraknie okazji do kształtowania kęsów i doglądania etapu samego wypieku. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    260,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 390,00