Zapraszamy każdego miłośnika gotowania i każdego, kto chciałby zmienić kwalifikacje lub rozwijać swoje kompetencje w kierunku zawodu kucharza. W trakcie kursu kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na profesjonalnej kuchni zarówno od strony teoretycznej jak i przećwiczymy praktyczne zdolności.
Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program każdego dnia kursu.
Bez dobrego wywaru nie ma mowy o dobrej zupie, wielu daniach i sosach. Podczas warsztatu szef kuchni udowodni, że każdy kucharz musi znać tajniki przygotowywania wywaru, który stanowi duszę wszystkich zup niezależnie od regionu świata, z którego pochodzi. W trakcie spotkania poznasz techniki redukcji i doboru bazy na wywar i samodzielnie przygotujesz 4 pozycje.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Gęsina na Świętego Marcina? Nie tylko! Przekonaj się, że nie musisz prowadzić restauracji w Wielkopolsce żeby Twoi goście zasmakowali w tym powszechnie uznawanym za ekologiczne drobiu. Podczas warsztatu poznasz receptury na dania, do których wykorzystamy zarówno mięso jak i podroby gęsie w klasycznej jak i nowoczesnej formie.
Warsztat trwa w godz. 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Gęsina na Świętego Marcina? Nie tylko! Przekonaj się, że nie musisz prowadzić restauracji w Wielkopolsce żeby Twoi goście zasmakowali w tym powszechnie uznawanym za ekologiczne drobiu. Podczas warsztatu poznasz receptury na dania, do których wykorzystamy zarówno mięso jak i podroby gęsie w klasycznej jak i nowoczesnej formie.
Warsztat trwa w godz. 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, jak komponować i modyfikować menu weselne aby zadowolić każdą grupę gości, jak nazywać dania w ofercie menu weselnego, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, jak komponować i modyfikować menu weselne aby zadowolić każdą grupę gości, jak nazywać dania w ofercie menu weselnego, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Ciągnący się, roztopiony ser, idealnie wypieczony bekon, pikantna wołowina, maślane krewetki z hiszpańskim twistem… W dwóch słowach FOOD PORN! Chociaż kojarzy się przede wszystkim z metodą fotografowania, to co raz częściej określamy w ten sposób rodzaj potraw, w których chodzi przede wszystkim o smak, wygląd i przyjemność a niekoniecznie liczenie kalorii czy wartości odżywczych.
Rafał Zaręba zaprasza na bardzo sycący wieczór, podczas którego poznasz 4 pomysły na wyjątkowe food party. Przygotowane dania możesz wykorzystać na kolejnym spotkaniu z przyjaciółmi – najlepiej na imprezie połączonej ze wspólnym gotowaniem.
Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku.
Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu.
Opanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach.
Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy z tymi produktami. Odkryjesz ciekawe połączenia dodatków do steków i tatarów oraz poznasz klasyczne receptury na sosy i side'y.
W trakcie spotkania porozmawiamy również o różnych częściach tuszy, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy kompletne menu warsztatowe, które zakończymy wspólnym obiadem.
Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:30 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
Nowe menu, nowe receptury i porady dla organizacji pracy przy imprezach okolicznościowych! Podczas warsztatu pokażemy kolejne metody jak tworzyć i modyfikować menu na przyjęciach typu wesele aby zadowolić każdą grupę gości. Porozmawiamy jak nazywać dania w ofercie, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego. Szkolenie jest drugą rozwinięciem popularnego warsztatu Menu okolicznościowe cz. 1
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Serdecznie zapraszamy!
Poznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, zarządzanie stresem, współpracę z zespołem oraz kreatywne myślenie.
Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych.
Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni.
Kliknij i sprawdź program warsztatu!
Bez dobrego wywaru nie ma mowy o dobrej zupie, wielu daniach i sosach. Podczas warsztatu szef kuchni udowodni, że każdy kucharz musi znać tajniki przygotowywania wywaru, który stanowi duszę wszystkich zup niezależnie od regionu świata, z którego pochodzi. W trakcie spotkania poznasz techniki redukcji i doboru bazy na wywar i samodzielnie przygotujesz 4 pozycje.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Poznaj aż 6 receptur na nowoczesne tartoletki w wersjach słodkich i wytrawnych! Mniejsze wersje doskonale znanych tart są doskonałą pozycją w restauracyjnym, również degustacyjnym menu. Są to pozycje, które doskonale sprawdzają się też na różnego rodzaju imprezach bankietach i bufetach w formie finger food.
Na warsztacie zaprezentowanych zostanie sześć wersji tartoletek na dwóch różnych rodzajach ciasta. W każdej z nich słodkie i wytrawne smaki zaplanowaliśmy tak aby kompozycje doskonale się uzupełniały - nawet poprzez podkreślenie smaku ryby czy krewetek poprzez słodkie składniki!
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Serdecznie zapraszamy!