Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Brytyjskie smaki – Kuchnia dla każdego

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
350,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 400,00 
Tomek Królikowski zaprasza do wspólnego gotowania w angielskim stylu, czyli z klasą! Placki, puddingi, pieczenie, wszystko to co najlepsze w brytyjskiej kuchni zdominuje nasz wieczór z kuchni Akademii Inspiracji. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W menu warsztatu: 1. Angielskie śniadanie w wersji Posh - jajecznica alla Ramsay, domowy placek ziemniaczany, fasolka w sosie pomidorowym , pieczony boczek 2. Cornish pasties - pieczone pierogi z mięsem i warzywami w cieście kruchym 3. Niedzielny obiad - pieczona wołowina z warzywami,   pieczone ziemniaki i Yorkshire Pudding  z sosem cebulowym 4. Pudding chlebowy z sosem waniliowym Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Tomasz Królikowski Szef kuchni, trener i doradca kulinarny. Swoją przygodę z gotowaniem zaczynał w Mediolanie i w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce. Stąd po 5 latach wyjechał do Wielkiej Brytanii pracując, a następnie szefując w prestiżowych instytucjach publicznych takich jak Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz British Library. Po powrocie do kraju pełnił obowiązki szefa w znanym warszawskim bistro i koordynował otwarcie restauracji w Royal Wilanów. Na co dzień, poza gotowaniem i warsztatami pisze dla magazynu kulinarnego Kukbuk, współpracuje z 2 Programem TVP i prowadzi pokazy kulinarne na międzynarodowych targach.