W menu warsztatu:
1. Angielskie śniadanie w wersji Posh - jajecznica alla Ramsay, domowy placek ziemniaczany, fasolka w sosie pomidorowym , pieczony boczek
2. Cornish pasties - pieczone pierogi z mięsem i warzywami w cieście kruchym
3. Niedzielny obiad - pieczona wołowina z warzywami, pieczone ziemniaki i Yorkshire Pudding z sosem cebulowym
4. Pudding chlebowy z sosem waniliowym
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.
O trenerze
Tomasz Królikowski
Szef kuchni, trener i doradca kulinarny. Swoją przygodę z gotowaniem zaczynał w Mediolanie i w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce. Stąd po 5 latach wyjechał do Wielkiej Brytanii pracując, a następnie szefując w prestiżowych instytucjach publicznych takich jak Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz British Library. Po powrocie do kraju pełnił obowiązki szefa w znanym warszawskim bistro i koordynował otwarcie restauracji w Royal Wilanów. Na co dzień, poza gotowaniem i warsztatami pisze dla magazynu kulinarnego Kukbuk, współpracuje z 2 Programem TVP i prowadzi pokazy kulinarne na międzynarodowych targach.