Program pierwszego dnia (w godz.10.00-17.00):
- kelner - charakterystyka zawodu
- czynności przygotowujące salę konsumpcyjną do przyjęcia gości - mise en place
- istotne elementy związane z obsługą konsumenta
- metody obsługi, rodzaje serwisów ( w tym serwis niemiecki, francuski, angielski i pozostałe)
- technika serwowania potraw i napojów
- charakterystyka napojów i ich rola
- rola i znaczenie wina w zakładach gastronomicznych
- sugestywna sprzedaż i jej praktyczne zastosowanie
- rozwiązywanie sytuacji problemowych w miejscu pracy
- serwis francuski
- serwis angielski
- serwis specjalny (w tym filetowanie ananasa przed gościem, flambirowanie polędwicy, przygotowanie i flambirowanie bananów)
O trenerze
Wybierz termin
Warszawa
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".
Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.
W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.
W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.