Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Męskie gotowanie – Kuchnia dla Każdego

Nie każdemu mężczyźnie po drodze do kuchni. Nasz warsztat może to zmienić! Jeżeli chcesz dowiedz się, jak posiekać, tatar, smażyć wołowinę czy przygotować deser bez większego wysiłku zapisz się już teraz. Podczas spotkania sięgniemy dania kojarzące się z typowo męskimi smakami, które doskonale sprawdzą się jako menu spotkania ze znajomymi, rodziną czy partnerką.

Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku.

Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina.  
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Cena regularna: 250,00 
W menu warsztatu:
  • Tatar wołowy z jajem przepiórczym
  • Tacos
  • Sałatka z wołowiną i pieczonym batatem
  • Jambalaya z krewetkami
  • Sernik limonkowy z czekoladą i grahamem
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Zbigniew Sonik Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.