-
Poziom średniozaawansowany
Steki i tatary
13.06.2024, 10:00-16:30 KrakówOpanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy z tymi produktami. Odkryjesz ciekawe połączenia dodatków do steków i tatarów oraz poznasz klasyczne receptury na sosy i side'y. W trakcie spotkania porozmawiamy również o różnych częściach tuszy, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy kompletne menu warsztatowe, które zakończymy wspólnym obiadem. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:30 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowany5-dniowy kurs kucharski
17.06.2024, 08:00-17:00 KrakówZapraszamy każdego miłośnika gotowania i każdego, kto chciałby zmienić kwalifikacje lub rozwijać swoje kompetencje w kierunku zawodu kucharza. W trakcie kursu kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na profesjonalnej kuchni zarówno od strony teoretycznej jak i przećwiczymy praktyczne zdolności. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program każdego dnia kursu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.2.500,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 2.900,00 złPoziom zaawansowanyHot Sushi
17.06.2024, 10:00-15:00 WarszawaPoznaj sushi w zupełnie nowej odsłonie i dowiedz się, w jaki sposób sushi może stać się jeszcze bardziej premium! Podczas warsztatu pokażemy Ci niestandardowe inspiracje na połączenia smaków i azjatyckich produktów z typowymi dla innych regionów świata składnikami. W trakcie warsztatu sięgniemy po tak niestandardowe dla sushi elementy jak m.in. foie gras, batat, melon, wołowina czy orzech włoski. We wszystkich pozycjach z menu warsztatu wykorzystujemy jakieś formy obróbki termicznej, dzięki czemu nowe sushi na gorąco może być dla Twojego menu zupełnie nową sekcją, która zachwyci gości poszukujących nowych doznań. W menu warsztatowym przewidzieliśmy również co raz bardziej popularne na świecie przekąski inspirowane tradycjami sushi jak np. taco nori i wprowadzimy uczestników w techniki obróbki cieplnej wykorzystywane w sushi jak np. panko furai czy crispy rice. Nasz sushi chef zaprezentuje też tradycyjne techniki składania sushi i dekoracji, dzięki czemu każda pokrojona rolka i złożony talerz będzie stanowił małe, kulinarne dzieło sztuki. Warsztat zawiera program na poziomie zaawansowanym dlatego dedykujemy go uczestnikom posiadającym doświadczenie z tradycyjnym sushi. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom zaawansowanySerniki nowoczesne
18.06.2024, 09:00-17:00 WarszawaPoznaj nowe receptury i nieszablonowe spojrzenie na jedno z najpopularniejszych ciast świata! Zapisz się na warsztat, podczas którego przygotujesz 3 całkowicie różne, autorskie serniki posługując się obszernym spektrum technik cukierniczych m.in. takich jak karmelizacja ciasta francuskiego czy sable. W trakcie warsztatu wykorzystamy nietypowe składniki jak estragon czy kumkwat a bardziej znane jak orzechy, maliny i czekolada użyjemy do nowoczesnego sposobu wykończenia ciast. Warsztat trwa w godzinach 9-17 Kliknij szczegóły i sprawdź program.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.430,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 580,00 złPoziom zaawansowanySałatki i startery restauracyjne
19.06.2024, 10:00-17:00 WarszawaPełnoprawna pozycja w menu, samodzielny posiłek, a nie tylko dodatek - niekoniecznie serwowany na sałacie, czyli sałatka według światowych standardów. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, dlaczego warto zrewidować swoje wyobrażenie o tej kategorii dań i zastanowić się, czy nie warto przez jej pryzmat wyróżnić ofertę restauracji. W trakcie spotkania poznasz propozycje sałatkowe, w których dobór zróżnicowanych składników buduje niezapomnianą kompozycję smaków. Wśród nich nie zabraknie wykorzystania niestandardowych sosów i winegretów, ryb, mięsa czy owoców - ale może zabraknąć...klasycznej sałaty. Dodatkowo przygotujemy nieszablonowe propozycje starterów, dzięki którym zagwarantujesz gościom niezapomniany początek wizyty w Twoim lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-17.Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyInżynieria menu
19.06.2024, 10:00-15:00 WarszawaWykorzystaj potencjał doskonale zbudowanego menu! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu dowiesz się, w jaki sposób Twoja karta może sprzedawać jeszcze więcej. Podczas spotkania poznasz sposoby na zmaksymalizowanie zysków generowanych przez menu Twojego lokalu, poznasz rolę food costu w budowaniu karty, poznasz najlepsze pozycje oferty, które powinni polecać kelnerzy. Dodatkowo dzięki analizie z zakresu inżynierii menu poznasz zachowanie i oczekiwania swoich Gości, dzięki czemu zoptymalizujesz produkcję i procesy magazynowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.430,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 580,00 złPoziom podstawowyKuchnia tajska
20.06.2024, 10:00-15:00 WarszawaBartosz "Snecz" Dębski zaprasza miłośników kuchni tajskiej do wspólnego pogłębienia znajomości receptur, składników, aromatów i smaków tamtejszej kuchni. Podczas warsztatatu przećwiczymy techniki na co dzień wykorzystywane w Tajlandii i wspólnie przygotujemy aż 7 receptur. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom zaawansowanyBurgery – poziom 2
21.06.2024, 10:00-16:30 WarszawaZapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Na drugim poziomie burgerowego street foodu sięgamy głębiej do samodzielnie przygotowywanych części kanapki - dzięki czemu każdy z uczestników dowie się, jak zrobić mieszankę wołową, wypiec najpopularniejszą bułkę maślaną czy łączyć samodzielnie przygotowane dodatki. Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Pokażemy, jak samodzielnie łączyć różne elementy wołowe w celu stworzenia autorskiej mieszanki. Sięgniemy również po jagnięcinę, przygotujemy nietypowe, autorskie sosy i pikle. Własnoręcznie przygotujemy bułkę typu brioche i coraz popularniejszy nadziewany serem burger juicy cheese. W menu warsztatu nie zabraknie inspiracji kuchnią azjatycką, południowo-europejską a nawet - francuską. Jeżeli chcesz podnieść swoje burgerowe umiejętności na kolejny poziom ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! Warsztat trwa w godz. 10:00-16:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom podstawowyKlasyczne włoskie makarony
24.06.2024, 10:00-15:00 KrakówPoznaj receptury na klasyczne włoskie dania z makaronu i dowiedz się, jak połączyć je z najpopularniejszymi sosami. Giancarlo Russo zaprasza na warsztat, podczas którego dowiesz się jak sprawnie w prawidłowy sposób przygotować włoskie pasty suche i mrożone łącząc je z tak klasycznymi i popularnymi składnikami jak małże, białe ragu, karczochy czy guanciale. W trakcie warsztatu sięgniemy do tradycyjnych włoskich receptur na najpopularniejsze oraz mniej znane ale równie ciekawe pasty z różnych regionów Włoch. Warsztat trwa w godzinach 10-15.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.600,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 750,00 złPoziom średniozaawansowanyObsługa gościa – aktywna sprzedaż
25.06.2024, 09:00-17:00 KrakówAktywna sprzedaż kelnerska w restauracji to diagnozowanie potrzeb Gościa, wyprzedzanie Go zawsze o krok wychodząc z propozycją napojów, przystawek, dań głównych czy deserów. Zwiększyć sprzedaż można również na innych etapach obsługi Gościa indywidualnego. Ci którzy tego nie robią, bądź myślą, że aktywna sprzedaż jest nachalna, są zwykłymi „zbieraczami zamówień”, których napiwki są bardzo małe, albo nie mają ich wcale. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sprzedaży kelnerskiej i zarabiać więcej. Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź szczegółowy program.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanySteki i tatary
25.06.2024, 09:00-17:00 WarszawaOpanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy z tymi produktami. Odkryjesz ciekawe połączenia dodatków do steków i tatarów oraz poznasz klasyczne receptury na sosy i side'y. W trakcie spotkania porozmawiamy również o różnych częściach tuszy, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy kompletne menu warsztatowe, które zakończymy wspólnym obiadem. Warsztat trwa w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanySerwis kelnerski
26.06.2024, 09:00-17:00 WarszawaByć dobrym kelnerem to sztuka. Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy, to czy Goście odwiedzą Twoją restaurację ponownie. W trakcie warsztatu uczestnicy kompleksowo zapoznają się z zasadami organizacji i przygotowania do pracy w obsłudze i poznają techniki niezbędne do przeprowadzenia sprawnego i prawidłowego serwisu. Na spotkaniu porozmawiamy również o tym czym różni się codzienny serwis od obsługi imprez okolicznościowych. W trakcie szkolenia nie zabraknie praktycznego treningu serwisu i scen sytuacyjnych uwzględniających typowe i mniej sytuacje, z którym na co dzień spotyka się kelner. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sztuki kelnerskiej i oczarować odwiedzających nienagannym serwisem kelnerskim. Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPartnerzy
Zarządzaj zgodami ciasteczekUżywamy plików cookies w celu zapewnienia funkcjonalności oraz optymalnego działania naszych stron internetowych, zarządzania preferencjami, pomiaru aktywności między urządzeniami, analizy zasięgu i wyszukiwania a także do wyświetlania i oceny spersonalizowanych treści i reklam.
Klikając „Zgadzam się” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich plików cookies. W dowolnym momencie możesz samodzielnie zarządzać ustawieniami plików cookies oraz dostosować je do swoich preferencji, klikając przycisk preferencje.Funkcjonalne Zawsze aktywne
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.Statystyka
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
-
Poziom średniozaawansowany
Steki i tatary