Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Piwoznawstwo – poziom podstawowy

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
100,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 200,00 
Poznaj tajniki kultury piwnej i dowiedz się, jak prawidłowo serwować i parować piwo z jedzeniem. Podczas warsztatu poznasz wiele ciekawostek dotyczących historii piwa oraz sposobów warzenia i dowiesz się jak rozróżniać podstawowe gatunki piw dostępne na rynku. Warsztat dedykowany jest dla barmanów i kelnerów oraz pasjonatów i osób na co dzień sprzedających piwo. Warsztat prowadzony jest na profesjonalnie wyposażonym barze, na którym będziesz mieć okazję zapoznać się ze sprzętem wykorzystywanym do pracy przy serwowaniu piwa. Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie spotkania:
  • spróbujesz i poznasz charakterystykę gatunków piw lager, ale, ipa, pszeniczne, porter czy kozel
  • dowiesz się, z jakich składników warzy się piwo i czym się różnią techniki i sposoby warzenia
  • przetrenujesz profesjonalne techniki serwowania piwa z nalewaka i butelki
  • poznasz podstawy kiperstwa czyli fachowej oceny wyglądu, aromatu i smaku piwa
  • zobaczysz jak łączyć różne gatunki piwa z różnorodnymi przekąskami
W trakcie warsztatu wykorzystujemy piwa alkoholowe i bezalkoholowe z różnych stron świata, przede wszystkim czeskich jak Pilsner Urqell czy Kozel.

O trenerze

Maciej Pieluch Od 15 lat pracownik różnych działów związanych z gastronomią w Kompanii Piwowarskiej. Menedżer sprzedaży i Trener gastronomii, odpowiedzialny za podniesienie poziomu jakości serwowanego piwa w lokalach gastronomicznych na terenie całej Polski. Mistrz sztuki serwisowej w obszarze instalacji do rozlewu piwa, autor wielu innowacji w tej dziedzinie.

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.