Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Smaki kaukazu – Kuchnia dla każdego

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
300,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 350,00 
Odkryj smaki Kaukazu od Gruzji przez Azerbejdżan po Tadżykistan! Dowiedz się, jak aromatyczna i różna od dalekowschodniej jest kuchnia pogranicza Azji i Europy. W trakcie warsztatu dowiesz się, jakie przyprawy, mięsa, sery i owoce królują w tym regionie świata. Podczas spotkania przygotujemy potrawy z różnych krajów, dzięki czemu jeszcze lepiej zgłębisz bogactwo smaków, jakie się tam kryją. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Serdecznie zapraszamy!
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Badridżani - grillowany bakłażan z serem i orzechami włoskimi
  • Lula kebab - szaszłyk z marynowanego mięsa mielonego
  • Chudu – placki z farszem ziemniaczano – twarogowym i szczypiorkiem
  • Chakholdak – kawałki ciasta, smażone na maśle klarowanym z miodem cynamonowym
  • Sosy: narsharab (sos z owoców granatu) i  armeński sos pomidorowy

O trenerze

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.