Na warsztatach przygotujemy:
- Sernik królewski na cieście kruchym z twistem z czekolady deserowej i daktylem, oraz crunchem pistacjowym
- Piernik staropolski w lekkim wydaniu, z konfiturą na bazie śliwki wędzonej, borówki oraz nutą likieru z solą morską
- Makowiec z białego maku w formie mini rolady z gorzką pomarańczą, pudrem malinowym i białą paloną czekoladą
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.