W programie warsztatu:
- barista - jego sylwetka i rola za barem
 - charakterystyka zawodu
 - prezentacja marki Rioba
 - gatunki kawy - arabica i robusta
 - kawy na bazie espresso
 - czynniki, które maja wpływ na espresso
 - regulacja młynka
 - kawy z mlekiem
 - sposób przygotowania mleka
 - urządzenia i akcesoria do kawy
 
- udoskonalisz umiejętności przygotowanie kaw czarnych na bazie espresso oraz kaw mlecznych, kaw smakowych
 - przetestujesz różne gatunki kawy
 - dowiesz się czym różni się dobre espresso od złego
 - poznasz techniki zdobienia kawy: latte art oraz techniki malowania crema
 - udoskonalisz umiejętności obsługi urządzeń i akcesoriów
 
O trenerze
Sylwia Bochowicz- Kubiak
    Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

											
				