W trakcie warsztatu przygotujesz:
- Cannoli z tatarem z wędzonego łososia z kaparami
- Ziemniak confit ze szczypiorkowym musem z kwaśnej śmietany, karmelizowanym orzechem włoskim i piklowaną cebulką
- Mini moskol ze słonym masłem, polędwicą wołową tataki i grzybowym musem
- Pieczony burak z jogurtem greckim, redukcją balsamiczną i kumpiakiem (kindziukiem)
O trenerze
Kuba Steuermark
Swoją kulinarną przygodę formalnie rozpoczął na Florydzie, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane. Stamtąd wyjechał do West Sussex w Anglii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów, a następnie trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera. Potem pracował jako Szef Kuchni w Hiszpanii w dwóch restauracjach. Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął swój własny projekt pod nazwą Masło i Szałwia. Kuchnia Kuby to kuchnia produktu, czyli gotowanie typu slow, beż żadnej, lub jedynie z krótką obróbką. Kuba wraz ze swoim projektem gotował na Targu Śniadaniowym, stworzył i wzbogacił menu kilku warszawskich restauracji, a następnie trafił do studiów kulinarnych, w których pracuje do dziś prowadząc otwarte szkolenia m.in. z kuchni hiszpańskiej, włoskiej czy technik kulinarnych. Przeprowadził ponad 250 różnych warsztatów zarówno po polsku jak i po angielsku. Od trzech lat jest gospodarzem kuchni w niedzielnym wydaniu programu Pytanie na Śniadanie na TVP2, gdzie gotuje zgodnie ideą Comfort food. Prowadził ponad 150 programów