Za nami pierwszy cykl 5-cio dniowych szkoleń kucharskich w Warszawie i Krakowie.
Podczas pierwszego dnia szkolenia uczestnicy zapoznali się z wiedzą teoretyczną dotyczącą organizacji pracy w kuchni i zasad formalnych obowiązujących w gastronomii.
Przez pozostałe dni szkolenia, zdobywali umiejętności praktycznych w kuchni warsztatowej, w której każdy z uczestników zajął samodzielne stanowisko kuchenne. Każdy kolejny dzień szkolenia był bezpośrednio powiązany z poprzednim – krojone podczas nauki technik krojenia warzywa wykorzystaliśmy do nauki klasycznych sosów i wywarów, a z rozbieranych mięs tworzyliśmy pełnoskładnikowe dania i ćwiczyliśmy plating. Dzięki temu mieliśmy też okazję do nauki właściwego utrzymywania porządku na sekcji oraz zabezpieczania i gospodarowania produktami.
Dziękujemy Kursantom za entuzjazm, który towarzyszył im każdego dnia! :) Jeżeli Ty też chcesz zdobyć umiejętności pomocne do rozpoczęcia kariery w profesjonalnej kuchni sprawdź program i zapisz się na kolejną edycję kursu tutaj!