W programie:
- menu engineering w praktyce - czym jest i jak wykorzystywać jego potencjał
- analiza danych sprzedażowych konieczna do pracy przy inżynierii menu
- relacja kosztów z ustalaniem finalnej ceny dań i napojów
- klasyfikacja dań w menu
- pozycjonowanie dań w menu w oparciu o twarde dane sprzedażowe
- najczęstsze błędy w tworzeniu menu
- wpływ inżynierii menu na pracę kelnerów
- estetyka karty menu
- psychologia sprzedaży
- obowiązkowe (formalno-prawne) informacje w menu
O trenerze
Maciej Możejko
Współzałożyciel i współwłaściciel piekarnio-cukierni bakeMAnia, która stała się najlepiej ocenianą piekarnio-cukiernią w swoim regionie. Posiada prawie 15 letnie doświadczenia w optymalizacji procesów biznesowych i redukcji kosztów - Six Sigma Black Belt, Lean Management ekspert. Ma 20 lat doświadczenia w sprzedaży, oraz negocjacjach biznesowych. Konsultant Makro, który miał okazję przeprowadzić doradztwo dla ponad 100 naszych Klientów.