Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom podstawowy

    ABC gastronomii: dwudniowy moduł finansowy

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślałeś o wejściu w biznes gastronomiczny? Marzyłeś o tym, żeby mieć własną restaurację? A może pracujesz już w tej branży i chcesz uporządkować wiedzę i doświadczenie lub zastanawiasz się nad przejęciem lokalu gastronomicznego? Zanim zainwestujesz przygotuj się dobrze do tego przedsięwzięcia po to, aby marzenie nie okazało się jedynie utrapieniem. Zapraszamy na część cyklu ABC Gastronomii dotyczącą finansów. Poruszymy w nim zarówno temat otwierania nowego lokalu jak i tego na co zwrócić uwagę przejmując biznes już działający.

    Dzięki naszemu spotkaniu dowiesz się, w jaki sposób stworzyć biznes plan i skalkulować elementy odpowiedzialne za powodzenie przedsięwzięcia.

    Warsztat prowadzony w ramach cyklu ABC Gastronomii, gdzie przybliżamy podstawowe zagadnienia z zakresu organizacji finansów, pracy kuchni i marketingu - w szczególności osobom planującym wejście do biznesu gastronomicznego.

    Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    540,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom podstawowy

    ABC gastronomii: Marketing

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślałeś o wejściu w biznes gastronomiczny? Marzyłeś o tym, żeby mieć własną restaurację? A może zastanawiaz się nad przejęciem lokalu? Zanim zainwestujesz przygotuj się dobrze do tego przedsięwzięcia po to, aby marzenie nie okazało się jedynie utrapieniem. Zapraszamy do udziale w warsztacie z cyklu ABC gastronomii - części dotyczącej reklamy w Internecie. Poruszymy w nim zarówno temat roli marketingu i reklamy w otwieraniu nowego lokalu, usprawnieniu i optymalizacji działań promocyjnych istniejącego biznesu jak i tego na co powinniśmy zwrócić uwagę przejmując biznes już działający. Warsztat dedykowany jest przede wszystkim inwestorom ale pozwala też uporządkować i zweryfikować wiedzę osób posiadających doświadczenie w gastronomii. Dzięki naszemu spotkaniu dowiesz się jak efektywnie i niskim kosztem reklamować swoją restaurację, tworzyć lub oceniać kreacje reklamowe oraz na co zwracać uwagę wybierając firmy współpracujące. Warsztat prowadzony w ramach cyklu ABC Gastronomii, gdzie przybliżamy podstawowe zagadnienia z zakresu organizacji finansów, pracy kuchni i marketingu - w szczególności osobom planującym wejście do biznesu gastronomicznego. Warsztat trwa w godzinach 10-15. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom podstawowy

    ABC gastronomii: moduł finansowy

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślałeś o wejściu w biznes gastronomiczny? Marzyłeś o tym, żeby mieć własną restaurację? A może pracujesz już w tej branży i chcesz uporządkować wiedzę i doświadczenie lub zastanawiasz się nad przejęciem lokalu gastronomicznego? Zanim zainwestujesz przygotuj się dobrze do tego przedsięwzięcia po to, aby marzenie nie okazało się jedynie utrapieniem. Zapraszamy na część cyklu ABC Gastronomii dotyczącą finansów. Poruszymy w nim zarówno temat otwierania nowego lokalu jak i tego na co zwrócić uwagę przejmując biznes już działający.

    Dzięki naszemu spotkaniu dowiesz się, w jaki sposób stworzyć biznes plan i skalkulować elementy odpowiedzialne za powodzenie przedsięwzięcia.

    Warsztat prowadzony w ramach cyklu ABC Gastronomii, gdzie przybliżamy podstawowe zagadnienia z zakresu organizacji finansów, pracy kuchni i marketingu - w szczególności osobom planującym wejście do biznesu gastronomicznego.

    Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom podstawowy

    ABC gastronomii: moduł finansowy

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślałeś o wejściu w biznes gastronomiczny? Marzyłeś o tym, żeby mieć własną restaurację? A może pracujesz już w tej branży i chcesz uporządkować wiedzę i doświadczenie lub zastanawiasz się nad przejęciem lokalu gastronomicznego? Zanim zainwestujesz przygotuj się dobrze do tego przedsięwzięcia po to, aby marzenie nie okazało się jedynie utrapieniem. Zapraszamy na część cyklu ABC Gastronomii dotyczącą finansów. Poruszymy w nim zarówno temat otwierania nowego lokalu jak i tego na co zwrócić uwagę przejmując biznes już działający. Dzięki naszemu spotkaniu dowiesz się, w jaki sposób stworzyć biznes plan i skalkulować elementy odpowiedzialne za powodzenie przedsięwzięcia. Warsztat prowadzony w ramach cyklu ABC Gastronomii, gdzie przybliżamy podstawowe zagadnienia z zakresu organizacji finansów, pracy kuchni i marketingu - w szczególności osobom planującym wejście do biznesu gastronomicznego. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom podstawowy

    ABC gastronomii: organizacja pracy kuchni

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślałeś o wejściu w biznes gastronomiczny? Marzyłeś o tym, żeby mieć własną restaurację? Zanim zainwestujesz przygotuj się dobrze do tego przedsięwzięcia po to, aby marzenie nie okazało się jedynie utrapieniem. Zapraszamy na część dotyczącą organizacji pracy kuchni. Poruszymy w nim zarówno temat otworzenia nowego lokalu jak i na co zwrócić uwagę przejmując biznes już działający. Dzięki naszemu spotkaniu dowiesz się, w jaki sposób stworzyć spójną ofertę, jak wykrywać i eliminować nadużycia oraz jak sprawdzić rentowność karty. Dodatkowo pomożemy Ci przygotować się do sprawnej i efektywnej współpracy z Szefem kuchni i jego załogą. Warsztat dedykowany jest przede wszystkim inwestorom ale pomaga również uporządkować i zweryfikować wiedzę osób, posiadających doświadczenie w gastronomii. Warsztat trwa w godzinach 10-15. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Budowanie oferty restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Innowacje w restauracji - czy warto je wdrażać? Jak budować i modyfikować ofertę lokalu gastronomicznego w sposób usystematyzowany i nastawiony na klienta? Jeżeli szukasz odpowiedzi na te pytania ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! W trakcie spotkania podamy Ci skoncentrowaną pigułkę możliwości dostosowania oferty do zmieniających się potrzeb rynku gastronomicznego. Podczas szkolenia omówione zostaną zagadnienie dotyczące budowania oferty korzystające z metodologii Design Thinking. Warsztaty nauczą nowoczesnego podejścia do tworzenia nowych produktów i usług w coraz bardziej wymagającej branży gastronomicznej. Warsztat przeznaczony jest dla właścicieli, managerów poszukujących inspiracji oraz dla kadry zarządzającej w branży gastronomicznej, która szuka kreatywnych rozwiązań na dalszy rozwój i funkcjonowanie w nowych czasach. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch, kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Food truck biznes

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślisz o wejściu w biznes gastronomiczny przy niewielkim kapitale? Planujesz uruchomienie biznesu food truck'owego? A może posiadasz firmę, która wg Ciebie może być rozwinięta o koncept mobilnej gastronomii? Jeżeli tak, zapisz się na warsztat Food truck biznes i stwórz razem z nami biznesplan dla Twojej ciężarówki! Wszyscy uczestnicy warsztatu otrzymają po jego zakończeniu pakiet konceptów dla róznych rodzajów biznesu na kółkach zawierający elementy wyposażenia ciężarówki, przykładowe menu i kalkulacje food costu. Warsztat prowadzony w formule online za pośrednictwem Microsoft Teams. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    100,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 250,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    HACCP dla firm gastronomicznych

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    HACCP to system mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością. To określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń a także ustalenie działań korygujących. Na naszych warsztatach Trenerzy firmy SIliker Polska (Grupa Merieux) spróbują jak najprościej wyjaśnić definicje, zasady czy procedury obowiązujące przy HACCP. Są specjalistami w tej dziedzinie i odpowiedzą na każde Twoje pytanie. Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia i sala w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Prowadzisz biznes gastronomiczny? Szukasz sposobów na rozwój restauracji? Chcesz być na bieżąco z trendami kulinarnymi? Zapisz się na warsztat Kuchnia i sala w restauracji. Jest to wyjątkowe połączenie warsztatu z zakresu zarządzania zespołem w gastronomii, pokazu kulinarnego wybitnego szefa kuchni i panelu dyskusyjnego z prowadzącymi, autorami uznanej książki "Gościnność od kuchni" Adamem Chrząstowskim i Adamem Pawłowskim. W ramach wydarzenia porozmawiamy o tym:
    • jak z odwiecznej rywalizacji pomiędzy "frontem" restauracji a kuchnią stworzyć zgrany zespół pracujący na sukces lokalu
    • jak tworzyć kartę, a co równie ważne zapoznawać zespół z jej zawartością aby tworzyć spójny koncept i realizować najlepsze praktyki z zakresu aktywnej sprzedaży
    • jak wykorzystywać regionalne produkty i łączyć tradycję z nowoczesnością dla wyróżnienia oferty gastronomicznej restauracji
    Wszyscy uczestnicy spotkania otrzymają podpisany egzemplarz "Gościnności od kuchni" w prezencie! Jest to kolejna książka z cyklu entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności”, w której autorzy tym razem skupiają się na tym, co skrywa zaplecze restauracji. „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu. Spotkanie z autorami tej znanej publikacji jest wyjątkową okazją do dyskusji na temat branży gastronomicznej. W cenie przerwa kawowa, degustacja dań prezentowanych przez Adama Chrząstowskiego oraz prezent - książka "Gościnność od kuchni"!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia i sala w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Prowadzisz biznes gastronomiczny? Szukasz sposobów na rozwój restauracji? Chcesz być na bieżąco z trendami kulinarnymi? Zapisz się na warsztat Kuchnia i sala w restauracji. Jest to wyjątkowe połączenie warsztatu z zakresu zarządzania zespołem w gastronomii, pokazu kulinarnego wybitnego szefa kuchni i panelu dyskusyjnego z prowadzącymi, autorami uznanej książki "Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adamem Chrząstowskim i Adamem Pawłowskim. W ramach wydarzenia porozmawiamy o tym:
    • jak z odwiecznej rywalizacji pomiędzy "frontem" restauracji a kuchnią stworzyć zgrany zespół pracujący na sukces lokalu
    • jak tworzyć kartę, a co równie ważne zapoznawać zespół z jej zawartością aby tworzyć spójny koncept i realizować najlepsze praktyki z zakresu aktywnej sprzedaży
    • jak wykorzystywać regionalne produkty i łączyć tradycję z nowoczesnością dla wyróżnienia oferty gastronomicznej restauracji
    Wszyscy uczestnicy spotkania otrzymają podpisany egzemplarz "Gościnności od kuchni" w prezencie! Jest to kolejna książka z cyklu entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności”, w której autorzy tym razem skupiają się na tym, co skrywa zaplecze restauracji. „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu. Spotkanie z autorami tej znanej publikacji jest wyjątkową okazją do dyskusji na temat branży gastronomicznej. W cenie przerwa kawowa, degustacja dań prezentowanych przez Adama Chrząstowskiego oraz prezent - książka "Gościnność od kuchni"!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Marketing restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację? Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż? Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej. Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium przypadków. Dokłada do tego szereg przykładów, co w efekcie przekłada się na gotowe rozwiązania, które wdrożysz bezpośrednio w swoim lokalu po zakończeniu spotkania. Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś! Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. Kliknij w szczegóły i sprawdź szczegółowy program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Marketing restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację? Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż? Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej. Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium przypadków. Dokłada do tego szereg przykładów, co w efekcie przekłada się na gotowe rozwiązania, które wdrożysz bezpośrednio w swoim lokalu po zakończeniu spotkania. Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś! Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00