Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Kuchnia włoska: Piemont

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
600,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 750,00 
Odkryj regionalne smaki Italii z Giancarlo Russo! Dołącz do kulinarnej podróży po Piemoncie, królestwie trufli, wina Barolo, mięsa i smaków lasu. W trakcie warsztatu poznasz receptury i techniki niezbędne do przygotowania takich klasyków jak vitello tonato, bagna cauda czy panna cotta. Odkryjesz głębie smaku prawdziwego Barolo, które wykorzystamy do przygotowania tradycyjnego, piemonckiego risotto oraz brasato. Podczas spotkania posłuchasz również wiele ciekawych historii o tradycjach kulinarnych tego regionu i dowiesz się, co dobrego możesz zaczerpnąć z nich do serwisu w Twojej restauracji. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W programie warsztatu:
  • Bagna Cauda z warzywami
  • Vitello tonnato
  • Risotto al. Barolo
  • Brasato al. Barolo
  • Tajarin spaghetti all’uovo
  • Panna cotta
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze