Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Curry w 4 odsłonach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj różne oblicza jednego z najpopularniejszych dań kuchni azjatyckiej! Zapisz się na warsztat, podczas którego nauczysz się przygotowywać curry na 4 różne, typowe dla poszczególnych krajów sposoby. W trakcie spotkania poznasz techniki oraz składniki charakterystyczne dla regionalnego curry z Indii, Tajlandii, Japonii i Wietnamu i dowiesz się w jaki sposób możesz je autorsko zmodyfikować. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z jagnięciny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Nie ma mowy o kuchni południowej Polski bez jagnięciny. Nie bez powodu, to charakterystyczne mięso jest utożsamiane z tradycyjną kuchnią Podhala, ewentualnie spotykane jest w postaci combra z kością w wykwintnych restauracjach. Rafał Zaręba chciałbym pokazać, znacznie więcej możliwości jakie daje jagnięcina - chociaż nie zabraknie też klasycznego podejścia do tego produktu. Jeżeli rozważasz wprowadzenie jagnięciny do menu, albo posiadasz już w karcie pojedyncze dania z wykorzystaniem tego mięsa daj się zainspirować do rozbudowania oferty jagnięciny w swoim lokalu! Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z jagnięciny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Nie ma mowy o kuchni południowej Polski bez jagnięciny. Nie bez powodu, to charakterystyczne mięso jest utożsamiane z tradycyjną kuchnią Podhala, ewentualnie spotykane jest w postaci combra z kością w wykwintnych restauracjach. Rafał Zaręba chciałbym pokazać, znacznie więcej możliwości jakie daje jagnięcina - chociaż nie zabraknie też klasycznego podejścia do tego produktu. Jeżeli rozważasz wprowadzenie jagnięciny do menu, albo posiadasz już w karcie pojedyncze dania z wykorzystaniem tego mięsa daj się zainspirować do rozbudowania oferty jagnięciny w swoim lokalu! Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z wołowiny cz. I

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Moda na niektóre dania z wołowiny nigdy nie przeminie, dlatego warto wzbogacić menu o ten szlachetny gatunek mięsa, który co raz częściej gości na polskich stołach. Podczas warsztatu dowiesz się, jak wybierać i sezonować wołowinę, w jaki sposób oceniać gatunek mięsa, czym jest marmurkowość, jaki jest idealny czas smażenia różnych steków i które części są najlepsze na stek. Podczas warsztatu porozmawiamy również o różnych częściach wołu, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy m.in. kilka rodzajów steków, tatar, demi glace czy tatar. Warsztat trwa w godz. 10-16.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z wołowiny cz. I

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Moda na niektóre dania z wołowiny nigdy nie przeminie, dlatego warto wzbogacić menu o ten szlachetny gatunek mięsa, który co raz częściej gości na polskich stołach. Podczas warsztatu dowiesz się, jak wybierać i sezonować wołowinę, w jaki sposób oceniać gatunek mięsa, czym jest marmurkowość, jaki jest idealny czas smażenia różnych steków i które części są najlepsze na stek. Podczas warsztatu porozmawiamy również o różnych częściach wołu, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy m.in. kilka rodzajów steków, tatar, demi glace czy tatar. Warsztat trwa w godz. 10-16.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dania z wołowiny cz. II

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Druga odsłona bardzo popularnego warsztatu w temacie szlachetnego mięsa - wołowiny. Tym razem sięgamy po rzadziej wykorzystywane w kuchni elementy i podroby, które dzięki właściwej obróbce i prawidłowemu zastosowaniu technik kulinarnych mają szansę zostać hitowymi pozycjami menu Twojego lokalu. W trakcie spotkania wykorzystamy takie elementy jak wołowy ogon, flaki czy wątroba. Sięgniemy po niestandardowe połączenia takie jak mielona wołowina i cynamon czy polędwica i krewetki w wydaniu surf and turf. Warsztat trwa w godzinach 10-16 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dania z wołowiny cz. II

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Druga odsłona bardzo popularnego warsztatu w temacie szlachetnego mięsa - wołowiny. Tym razem sięgamy po rzadziej wykorzystywane w kuchni elementy i podroby, które dzięki właściwej obróbce i prawidłowemu zastosowaniu technik kulinarnych mają szansę zostać hitowymi pozycjami menu Twojego lokalu. W trakcie spotkania wykorzystamy takie elementy jak wołowy ogon, flaki czy wątroba. Sięgniemy po niestandardowe połączenia takie jak mielona wołowina i cynamon czy polędwica i krewetki w wydaniu surf and turf. Warsztat trwa w godzinach 10-16 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Kurczak od A do Z

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Opanuj pracę z jednym z najpopularniejszych produktów w gastronomii, zoptymalizuj food cost i dowiedz się, jak wydobyć to co najlepsze z dań na bazie kurczaka! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki rozbioru kurczaka. Dowiesz się, jak wykorzystywać jego poszczególne elementy i jak prawidłowo je przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak w zgodzie z zasadami zero waste ale i optymalizacji kosztów wykorzystywać produkt od A do Z - łącznie z podrobami, kuprami, łapkami i ścinkami. Warsztat otwiera nowy cykl dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    930,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.230,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Kurczak od A do Z

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Opanuj pracę z jednym z najpopularniejszych produktów w gastronomii, zoptymalizuj food cost i dowiedz się, jak wydobyć to co najlepsze z dań na bazie kurczaka! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki rozbioru kurczaka. Dowiesz się, jak wykorzystywać jego poszczególne elementy i jak prawidłowo je przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak w zgodzie z zasadami zero waste ale i optymalizacji kosztów wykorzystywać produkt od A do Z - łącznie z podrobami, kuprami, łapkami i ścinkami. Warsztat otwiera nowy cykl dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    900,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.200,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Pasztety i terriny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj tradycyjne techniki i receptury na klasykę kuchni francuskiej i garmażeryjnej -  pasztety, galarety i terriny! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu opanujesz najważniejsze zasady pracy z tymi potrawami. W trakcie spotkania dowiesz się w jaki sposób wybierać i obrabiać mięso aby nadawać mu pożądaną strukturę, w jaki sposób kształtować formę i dobierać temperaturę dla poszczególnych dań. Nie zabraknie również praktycznych wskazówek i treningu z wykorzystania sprzętu dedykowanego do pracy przy tych daniach. Dodatkowo, poznasz i przećwiczysz recepturę na wegetariańską opcję z tej kategorii dań. Warsztat z cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    960,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.260,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.230,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.530,00