Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom podstawowy

    5-dniowy kurs cukierniczy

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Kochasz pieczenie i komponowanie deserów? A może zajmujesz się gotowaniem i chcesz rozwijać kompetencje z zakresu cukiernictwa? Zapisz się na 5-dniowy kurs cukierniczy, podczas którego kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na sekcji cukierniczej w restauracji lub kawiarni. Nasz kurs przygotuje Cię do tego zarówno od strony teoretycznej i nauczy wielu technik cukierniczych. W naszym programie stawiamy na praktyczne umiejętności, dlatego niemal cały kurs spędzisz w kuchni, gdzie poza technicznym umiejętnościami przekażemy Ci garść dobrych praktyk niezbędnych w pracy przy deserach. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). W cenie wliczona przerwa kawowa i lunch na wszystkie dni kursu. Na zakończenie uczestnicy otrzymają certyfikat Akademii Inspiracji MAKRO.  Kliknij w szczegóły i sprawdź program kursu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.600,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 2.100,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Burgerowy street food

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów. Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    260,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 390,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Burgerowy street food – poziom 2

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Przekażemy uczestnikom informacje o rzadziej używanych, ale świetnie odbieranych technikach obróbki mięs do burgera jak smash czy juicy chees, sięgniemy też po inne od grillowanych mięso pod postacią pulled. Podobnie jak w pierwszej części warsztatu wspólnie przećwiczymy kompletne przygotowanie kanapki od bułki do serca burgera. Wszystko oczywiście w innej od dotychczasowej odsłonie - zarówno w zakresie zastosowanych technik jak i składników burgera. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    260,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 390,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z jagnięciny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Nie ma mowy o kuchni południowej Polski bez jagnięciny. Nie bez powodu, to charakterystyczne mięso jest utożsamiane z tradycyjną kuchnią Podhala, ewentualnie spotykane jest w postaci combra z kością w wykwintnych restauracjach. Rafał Zaręba chciałbym pokazać, znacznie więcej możliwości jakie daje jagnięcina - chociaż nie zabraknie też klasycznego podejścia do tego produktu.

    Jeżeli rozważasz wprowadzenie jagnięciny do menu, albo posiadasz już w karcie pojedyncze dania z wykorzystaniem tego mięsa daj się zainspirować do rozbudowania oferty jagnięciny w swoim lokalu!

    Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z jagnięciny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Nie ma mowy o kuchni południowej Polski bez jagnięciny. Nie bez powodu, to charakterystyczne mięso jest utożsamiane z tradycyjną kuchnią Podhala, ewentualnie spotykane jest w postaci combra z kością w wykwintnych restauracjach. Rafał Zaręba chciałbym pokazać, znacznie więcej możliwości jakie daje jagnięcina - chociaż nie zabraknie też klasycznego podejścia do tego produktu. Jeżeli rozważasz wprowadzenie jagnięciny do menu, albo posiadasz już w karcie pojedyncze dania z wykorzystaniem tego mięsa daj się zainspirować do rozbudowania oferty jagnięciny w swoim lokalu! Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dania z wołowiny cz. I

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Moda na niektóre dania z wołowiny nigdy nie przeminie, dlatego warto wzbogacić menu o ten szlachetny gatunek mięsa, który co raz częściej gości na polskich stołach. Podczas warsztatu dowiesz się, jak wybierać i sezonować wołowinę, w jaki sposób oceniać gatunek mięsa, czym jest marmurkowość, jaki jest idealny czas smażenia różnych steków i które części są najlepsze na stek. Podczas warsztatu porozmawiamy również o różnych częściach wołu, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy m.in. kilka rodzajów steków, tatar, demi glace czy tatar. Warsztat trwa w godz. 10-16.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dania z wołowiny cz. II

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Druga odsłona bardzo popularnego warsztatu w temacie szlachetnego mięsa - wołowiny. Tym razem sięgamy po rzadziej wykorzystywane w kuchni elementy i podroby, które dzięki właściwej obróbce i prawidłowemu zastosowaniu technik kulinarnych mają szansę zostać hitowymi pozycjami menu Twojego lokalu. W trakcie spotkania wykorzystamy takie elementy jak wołowy ogon, flaki czy wątroba. Sięgniemy po niestandardowe połączenia takie jak mielona wołowina i cynamon czy polędwica i krewetki w wydaniu surf and turf. Warsztat trwa w godzinach 10-16 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dania z wołowiny cz. II

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Druga odsłona bardzo popularnego warsztatu w temacie szlachetnego mięsa - wołowiny. Tym razem sięgamy po rzadziej wykorzystywane w kuchni elementy i podroby, które dzięki właściwej obróbce i prawidłowemu zastosowaniu technik kulinarnych mają szansę zostać hitowymi pozycjami menu Twojego lokalu. W trakcie spotkania wykorzystamy takie elementy jak wołowy ogon, flaki czy wątroba. Sięgniemy po niestandardowe połączenia takie jak mielona wołowina i cynamon czy polędwica i krewetki w wydaniu surf and turf.

    Warsztat trwa w godzinach 10-16 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

    Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom zaawansowany

    Desery restauracyjne

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Warsztat cukierniczy, podczas którego wspólnie przećwiczymy techniki niezbędne przy pracy na sekcji deserowej. Na warsztacie przybliżymy uczestnikom tematykę ganaszowania, i klasycznych kremów cukierniczych.  Podczas warsztatu dużo uwagi poświęcimy wydajności pod względem wykorzystywanych baz smakowych i produktów bazowych, które pozwolą nam wykorzystywać ich składniki niekoniecznie w deserach. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom zaawansowany

    Desery restauracyjne

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Warsztat cukierniczy, podczas którego wspólnie przećwiczymy techniki niezbędne przy pracy na sekcji deserowej. Na warsztacie przybliżymy uczestnikom tematykę ganaszowania, i klasycznych kremów cukierniczych.  Podczas warsztatu dużo uwagi poświęcimy wydajności pod względem wykorzystywanych baz smakowych i produktów bazowych, które pozwolą nam wykorzystywać ich składniki niekoniecznie w deserach. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Desery wegańskie

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda.

    Podczas warsztatu pokażemy Ci naturalne, smaczne i zdrowe, roślinne zamienniki nabiału wykorzystywanego w cukiernictwie. Pokażemy też, że dieta roślinna nie oznacza wykluczenia pewnych dań, które tradycyjnie zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego i dla każdego z nich można znaleźć smaczne zamienniki, dzięki którym można przygotować najpopularniejsze i najlepiej sprzedające się desery w wersji vege.

    Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Desery wielkanocne w monoporcjach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Tradycyjne smaki wielkanocnych deserów zamknięte w nowoczesnej formie monoporcji. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, w jaki sposób stworzyć sezonowe desery, które zachwycą oko i wyróżnią Twoją ofertę spośród konkurencji. Wszystkie cista będą wykonywane w formie nowoczesnych mono deserów o różnych strukturach składających się z wielu elementów z stosowanie nowoczesnych technik z zastosowaniem na potrzeby menu zróżnicowanych lokali gastronomicznych. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 300,00