Podczas warsztatu przygotujemy i wypieczemy:
- chleb razowy na zakwasie poolish
- brioche
- chleb orkiszowy z nasionami
O trenerze
Marcin Czubak
Marcin Czubak swoje bogate i różnorodne doświadczenie kulinarne zdobył pracując jako szef kuchni w kraju i zagranicą, między innymi w: Pop Up Bistro, Restauracja Noc i Dzień, Restauracja Staromiejska, Kofeina Bistro (Katowice) oraz Blythswood Square Hotel, Abode Glasgow, Lochgreen House Hotel czy Westerwood Hotel (Wielka Brytania). Przez prawie dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu oraz Pierwszej Damy. Był finalistą Polskiej edycji TOP CHEF oraz finalistą reprezentującym Szkocję w zawodach kulinarnych organizowanych w Londynie przez szkołę „Le Cordon Bleu”.
Od 2017 roku prowadzi kompleksowe szkolenia dla kucharzy, szefów kuchni oraz pomocy kuchennych w zakresie kuchni świata, kuchni nowoczesnej oraz tradycyjnej, a także z zakresu ogólnego funkcjonowania kuchni. Przeprowadził ponad 500 godzin szkoleniowych w lokalach gastronomicznych na terenie całego kraju. Jego szkolenia cechuje nie tylko nauka przygotowania potraw danej kuchni, ale także nauka apetycznej ekspozycji potraw oraz komponowania spójnego menu, dobranego do potrzeb lokalu oraz poziomu umiejętności kucharzy tworząc w ten sposób indywidulanie dobrane i niepowtarzalne szkolenia.
Od 2021 w firmie Kolektyw Studio w ramach której prowadzi szkolenia, audyty i doradztwo dla kadry zarządzającej i całych zespołów z branży kulinarnej oraz organizuje i pomaga zorganizować eventy na terenie całego kraju.