Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom zaawansowany

Finger food menu (Kraków)

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 550,00 
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W menu warsztatu:
  • Kawior z bakłażana, krem z koziego sera, chorizzo
  • Bonbon z kurczaka z anchois
  • Pomidor marynowany, makrela wędzona, kawior
  • Kaczka, konfitura z pomarańczy. majeranek
  • Arbuz, tuńczyk, jalapeno
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerach

Kuba Kowalczyk Szef kuchni Akademii Inspiracji Makro w Krakowie, z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. Swoje umiejętności rozwijał w restauracjach serwujących kuchnię tradycyjną, nowoczesną europejską oraz staropolską. Przez 12 lat pracował w Wielkiej Brytanii, m.in. w prestiżowym The Savile Club w Londynie, gdzie współpracował z Michaelem Jamesem szefem kuchni z doświadczeniem w prowadzeniu restauracji wyróżnianych gwiazdką Michelin – przygotowując m.in. kolację dla członków brytyjskiej rodziny królewskiej. Finalista konkursu LEX Chef Competition oraz zdobywca 2. miejsca w Private Club’s Young Chef Competition. W 2017 roku objął stanowisko szefa kuchni w jednej z najlepszych firm cateringowych w Wielkiej Brytanii. Po powrocie do Polski dołączył do zespołu H15 Luxury Palace w Krakowie. Kuba jest pasjonatem kuchni comfort food i modern bistro, w których łączy zapomniane receptury z nowoczesnymi technikami i trendami kulinarnymi. Jego styl gotowania opiera się na komforcie i przystępności. Tworzy dania znajome, ale wyniesione na wyższy poziom – takie, które dają przyjemność i prawdziwą satysfakcję. Nie przepada za zadęciem w kuchni – ceni szczerość i autentyczność na talerzu. Jego motto: „Live simply, love food and enjoy life.”
Zbigniew Sonik Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.