W menu warsztatu:
- Wywar z kaczki - baza do sosu
- Filet sous vide , jus z czerwonego wina, pure z selera z białą czekoladą, mini zapiekanka z ciasta filo z grzybami i ziemniakami
- Noga kaczki confit / duszona kapusta czerwona/ arrancini grzybowe
- Pierogi z kaczką i warzywami
O trenerze
Tomasz Królikowski
Szef kuchni, trener i doradca kulinarny. Swoją przygodę z gotowaniem zaczynał w Mediolanie i w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce. Stąd po 5 latach wyjechał do Wielkiej Brytanii pracując, a następnie szefując w prestiżowych instytucjach publicznych takich jak Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz British Library. Po powrocie do kraju pełnił obowiązki szefa w znanym warszawskim bistro i koordynował otwarcie restauracji w Royal Wilanów. Na co dzień, poza gotowaniem i warsztatami pisze dla magazynu kulinarnego Kukbuk, współpracuje z 2 Programem TVP i prowadzi pokazy kulinarne na międzynarodowych targach.