Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Klasyczne włoskie makarony

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
600,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 750,00 
Poznaj receptury na klasyczne włoskie dania z makaronu i dowiedz się, jak połączyć je z najpopularniejszymi sosami. Giancarlo Russo zaprasza na warsztat, podczas którego dowiesz się jak sprawnie w prawidłowy sposób przygotować włoskie pasty suche i mrożone łącząc je z tak klasycznymi i popularnymi składnikami jak małże, białe ragu, karczochy czy guanciale. W trakcie warsztatu sięgniemy do tradycyjnych włoskich receptur na najpopularniejsze oraz mniej znane ale równie ciekawe pasty z różnych regionów Włoch. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • RIGATONI AL. RAGU BIANCO / MAKARON TORCILIATI Z BIAŁYM RAGU
  • SPAGHETTI ALLE COZZE / SPAGHETTI Z MAŁZAMI
  • TAGLIATELLE CON CARCIOFI E SALMONE / TAGLIATELLE Z KARCZOCHAMI I ŁOSOSIEM
  • BUCATINI ALLA  AMATRICIANA / MAKARON BUCATINI W SOSIE POMIDOROWYM Z PIEPRZEM I GUANCIALE
  • PAPPARDELLE CON FUNGHI PORCINI E CREMA DI TARTUFO/ PAPPARDELLE Z BOROWIKAMI Z KREMEM TRUFLOWYM
  • ORECCHIETTE CON BROCCOLI E ANCHOIS / MAKARON ORECHIETTE Z BROKUŁAMI  I ANCHOIS
  • TAGLIATELLE NERE CON CALAMARI  E GAMBERETTI/ CZARNY MAKARON TAGLIATELLE Z KALMARAMI I KREWETKAMI

O trenerze

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.