Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Kuchnia wege: dania główne

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 550,00 
Przygotuj swoje menu na trend kuchni roślinnej! Weganie i wegetarianie należą do jednej z najszybciej rosnących grup klientów gastronomii. Co raz większa liczba poszukujących w karcie dań bezmięsnych wymaga od restauracji zbudowania kilku silnych pozycji oferujących ciekawe połączenia smaków i form przy wykorzystaniu mniej lub bardziej produktów. Podczas warsztatu pokażemy sposoby na zbudowanie sekcji bezmięsnych dań głównych, które z powodzeniem wyróżnią ofertę Twojej restauracji i zainteresują nawet gości, którzy na co dzień nie stronią od mięsa. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Dolma z consome z cukinii i gremolatą
  • Karmelizowane awokado z mlekiem migdałowym i limonką
  • Brokuł duszony z puree z brokułu, puree cytrynowym i glonami
  • Gołąbek z owocami, pomidorami palonymi i podsuszanymi, sosem pomidorowo kminkowym, chili
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Kuba Kowalczyk Szef kuchni Akademii Inspiracji Makro Kraków. Posiada 20-to letnie doświadczenie w pracy w gastronomii, które zdobywał głównie w restauracjach z kuchnią tradycyjną, nowoczesną europejską jak również kuchnią staropolską. 12 lat spędził w Wielkiej Brytanii, gdzie miał przyjemność pracować w The Savile Club, w którym wraz ze zdobywcą gwiazdki Michelin Michael’em James’em miał okazję przygotowywać kolacje dla członków rodziny królewskiej. Był zdobywcą drugiego miejsca w konkursie ‘Private Club’s Young Chef Competition’ jak i również zakwalifikował się do półfinału LEX Chef competition. W 2017 roku objął stanowisko szefa kuchni w jednej z najlepszych firm cateringowych w UK.  Po powrocie do Polski został członkiem zespołu H15 Luxury Palace. Kuba jest miłośnikiem stylu comfort food oraz modern bistro, przez to coraz częściej sięga do zapomnianych receptur z dawnych lat, które ubogaca o nowe trendy kulinarne. W gotowaniu stawia na sezonowość, najwyższej jakości produkty i jest zwolennikiem ruchu zero waste. Jego motto to “live simply, love food and enjoy life”.