W menu warsztatu:
- carpaccio z okonia morskiego ze świeżymi białymi szparagami, sosem anchois i świeżą bazylią
- risotto primavera z nowalijkami i serem grana padano
- ravioli ze szparagami zielonymi, ricottą, szczypiorkiem i szynką parmeńską
- kotlet cielęcy z bazyliowym farszem, pieczonymi młodymi warzywami i sosem z białym winem
- rabarbar i truskawki pod kruszonką migdałową
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.
O trenerze
Krzysztof Żurek
Od zawsze związany z Krakowem, skąd pochodzi i na stałe mieszka. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti, jego mistrzem i przewodnikiem. Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce, w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac. Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodnika Michelin. Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.