-
Poziom podstawowy
Smak Francji – Kuchnia dla każdego
Kuchnia francuska nie bez powodu jest znana i ceniona na całym świecie. Jest wysublimowana, lekka i fantazyjna, to z niej wywodzi się większość technik i kompozycji smaków, które królują w europejskich potrawach. Wbrew powszechnym skojarzeniom ze ślimakami, homarami, żabimi udkami czy innymi ekskluzywnymi produktami ma do zaoferowania wiele prostszych dań, które są smaczne, aromatyczne i jednocześnie bardzo odżywcze. Takie jak na francuskiej wsi. Na pewno nie zabraknie tymianku, mnóstwa świeżych warzyw, oczywiście masła i francuskich win. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.300,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 350,00 złPoziom średniozaawansowanySteki i tatary (Kraków)
Opanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy z tymi produktami. Odkryjesz ciekawe połączenia dodatków do steków i tatarów oraz poznasz klasyczne receptury na sosy i side'y. W trakcie spotkania porozmawiamy również o różnych częściach tuszy, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy kompletne menu warsztatowe, które zakończymy wspólnym obiadem. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:30 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom zaawansowanySylwestrowe menu
Przygotuj się do stworzenia sylwestrowej oferty z Akademią Inspiracji MAKRO! W trakcie warsztatu poznasz 5 receptur na wykwintne dania, dzięki którym wyróżnisz swoją noworoczną propozycję na restauracyjny set. Dzięki kreatywnemu wykorzystaniu takich składników jak różowy pieprz, ketchup grzybowy, rokitnik, szafran miso i Choya zagwarantujecie swoim Gościom niezapomniany wieczór. W trakcie spotkania nie zabraknie praktycznych porad z zakresu organizacji pracy i serwisu w sylwestrowy wieczór, przygotowania oferty pod noworoczne rezerwacje i sposobów na wyróżnienie set menu spośród oferty konkurencji.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom podstawowySylwestrowy finger food – Kuchnia dla każdego
Przygotuj niezapomniane menu na sylwestrową domówkę! Rafał Zaręba udowodni, że przygotowywanie oryginalnego menu sylwestrowego dla bliskich nie musi być ani trudne ani czasochłonne. Zapomnijcie o chipsach i paluszkach, uczcijcie Sylwestra dobrym, własnoręcznie przygotowanym jedzeniem! Dzięki ciekawej formie finger foodów, w której zamknęliśmy smaki kuchni hiszpańskiej, meksykańskiej i azjatyckiej gwarantujemy, że Wasi goście będą oczarowani i nie zapomną Waszej imprezy. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.300,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 350,00 złPoziom podstawowySylwestrowy finger food – Kuchnia dla każdego
Przygotuj niezapomniane menu na sylwestrową domówkę! Rafał Zaręba udowodni, że przygotowywanie oryginalnego menu sylwestrowego dla bliskich nie musi być ani trudne ani czasochłonne. Zapomnijcie o chipsach i paluszkach, uczcijcie Sylwestra dobrym, własnoręcznie przygotowanym jedzeniem! Dzięki ciekawej formie finger foodów, w której zamknęliśmy smaki kuchni hiszpańskiej, meksykańskiej i azjatyckiej gwarantujemy, że Wasi goście będą oczarowani i nie zapomną Waszej imprezy. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 450,00 złPoziom średniozaawansowanySzparagowe menu
Obierać, nie obierać? Blanszować czy nie? Podawać klasycznie czy nowocześnie? Jako główny składnik czy dodatek? Na warsztacie odpowiemy sobie na wszystkie pytania jakie mogły paść w kontekście szparagów i wokół nich zbudujemy kilka dań z różnych kategorii. Podczas warsztatu wykorzystamy szparagi w finger food’ach, sałatkach, przystawkach i daniach głównych. Warsztat trwa w godzinach 10-16, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyKuchnia nisko węglowodanowa (Warszawa)
18.11.2025, 10:00-16:00 WarszawaWarsztaty odpowiadające na rosnące zainteresowanie dietą low carb. To rzemieślnicze podejście do mięsa i warzyw, oparte na naturalnych smakach kuchni europejskiej i technikach, które podkreślają jakość składników.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyZarządzanie zespołem kuchni w gastronomii (Kraków)
24.11.2025, 10:00-15:00 KrakówPoznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, poznać dobre praktyki z zakresu zarządzania stresem i współpracą z zespołem oraz skutecznie wykorzystać kreatywne myślenie. Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych. Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPoziom średniozaawansowanyKuchnia nisko węglowodanowa (Kraków)
25.11.2025, 10:00-16:00 KrakówWarsztaty odpowiadające na rosnące zainteresowanie dietą low carb. To rzemieślnicze podejście do mięsa i warzyw, oparte na naturalnych smakach kuchni europejskiej i technikach, które podkreślają jakość składników.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyZarządzanie zespołem kuchni w gastronomii (Warszawa)
11.12.2025, 10:00-15:00 WarszawaPoznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, zarządzanie stresem, współpracę z zespołem oraz kreatywne myślenie. Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych. Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni. Kliknij i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPoziom średniozaawansowanyWłoskie pasty od północy po południe (Warszawa)
16.12.2025, 10:00-16:00 WarszawaAutentyczna podróż kulinarna po Włoszech - od chłodnego Piemontu po gorącą Kalabrię. Pod okiem Zbigniewa Sonika odkryjesz sekrety ręcznie robionych makaronów i poznasz różnice między pastą all’uovo, rustykalną pastą di semola czy hybrydami. Warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej to okazja, by zgłębić techniki i smaki, które sprawiają, że włoska kuchnia jest uwielbiana na całym świecie.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPartnerzy
Zarządzaj zgodami ciasteczekUżywamy plików cookies w celu zapewnienia funkcjonalności oraz optymalnego działania naszych stron internetowych, zarządzania preferencjami, pomiaru aktywności między urządzeniami, analizy zasięgu i wyszukiwania a także do wyświetlania i oceny spersonalizowanych treści i reklam.
Klikając „Zgadzam się” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich plików cookies. W dowolnym momencie możesz samodzielnie zarządzać ustawieniami plików cookies oraz dostosować je do swoich preferencji, klikając przycisk preferencje.Funkcjonalne Zawsze aktywne
Dopasowują treści do Twoich zainteresowań i umożliwiają dzielenie się nimi w social mediach. Ciasteczka funkcjonalne pozwalają nam zapisać wprowadzone już dane (jak np. zarejestrowana nazwa lub wybór języka) i na ich podstawie zaoferować Państwu więcej udogodnień, przy pomocy ulepszonych i osobistych ustawień. Ciasteczka gromadzą i zapisują Państwa informacje, wyłącznie w taki sposób, aby Państwa zachowanie nie mogło być śledzone na innych stronach www.Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.Statystyki
Ciasteczka wydajnościowe gromadzą informacje o tym, jak użytkownicy korzystają z naszej strony www oraz dają nam pełny obraz aktywności, dokonywanej na tej witrynie. Gromadzą one informacje na temat interakcji użytkownika z naszą stroną. Umożliwia nam to rozpoznawanie aktywności użytkownika na stronie np.. które strony odwiedził, czy zasubskrybował newsletter lub jakie produkty zakupił online. Wszystko to ma na celu uzyskanie przeglądu aktywności użytkownika na naszej stronie. Zebrane informacje są zazwyczaj przetwarzane zbiorczo. Wydajnościowe pliki cookie są używane jedynie w celu ulepszenia działania naszych stron oraz dostrajania ich do potrzeb użytkownika. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.Marketing
Reklamowe pliki cookie gromadzą informacje na temat zachowania użytkownika w sieci, aby aktywować reklamy adekwatne do jego zainteresowań. Dzięki temu możemy rozpoznać np. ostatnią wizytę użytkownika na naszej stronie lub informacje na temat jego ostatniej aktywności. Dzięki tym informacjom możemy utworzyć profil użytkownika, który pozwoli na przetworzenie jego zainteresowań w adekwatne reklamy umiejscowione na innych stronach w ramach wymiany danych. Następnie przetwarzamy dane reklamodawców w celach rozliczeniowych (np. w przypadku kiedy użytkownik kliknął w reklamę po czym dokonał zakupu danego produktu). Na naszej stronie możemy wyświetlać użytkownikowi spersonalizowane banery oraz reklamy adekwatne do jego nawyków zakupowych (np. czy ostatni zakup został dokonany online lub offline). W tym celu śledzimy i przetwarzamy informacje związane zakupami online lub offline w ciągu ostatnich 30 dni. Przetwarzanie danych personalnych jest możliwe dzięki twojej zgodzie na marketingowe pliki cookie oraz w oparciu o Art. 6 ust. 1 RODO.
-
Poziom podstawowy
Smak Francji – Kuchnia dla każdego






