Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Street food Azja

Smaki ulicznej kuchni Korei, Japonii, Wietnamu, Malezji i Chin na wyciągnięcie ręki! Odkryj razem z nami składniki, smaki, aromaty i tekstury rządzące w azjatyckim street foodzie i daj się im zainspirować do kreowania własnego menu. Street food to jedna z najszybciej rosnących kategorii w polskiej gastronomii, podobnie dużym zainteresowaniem od dawna cieszy się kuchnia azjatycka, w której dominuje uliczne jedzenie. Zapisz się na warsztat, w którym poznasz sekrety popularności azjatyckiego street foodu, dowiesz się, jakie są najpopularniejsze potrawy ulic z różnych azjatyckich krajów i osobiście przećwiczysz techniki ich przygotowania. W trakcie spotkania poznasz i otrzymasz 5 receptur na klasyczne, street foodowe dania azjatyckie, które są doskonałą bazą do kreowania własnego menu - food truckowego, stacjonarnego lub sezonowego konceptu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, serdecznie zapraszamy!
26.09.2022, 10:00-15:00
Warszawa
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
260,00 
Cena regularna: 390,00 
  • Bun Cha z pulpetami - hanojski przysmak z północnego Wietnamu, podawany z cienkim makaronem ryżowym, wieprzowymi klopsami, świeżymi ziołami i specjalnym sosem
  • Laksa z kurczakiem - malezyjska zupa z pastą curry, mleczkiem kokosowym, makaronem, warzywami i soczystym kurczakiem
  • Kimchi Jjigae - koreański gulasz na bazie kimchi z mięsem wieprzowym i tofu, podany z ryżem i świeżymi ziołami
  • Bao burger - Burger z mięsa wołowego, zmieszany z mięsem krewetek, podany z sałatami, ogórkiem piklowanym i sosem mango-chili
  • Mus sernikowy z matchą, kruszonką i świeżymi owocami
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Bartosz "Snecz" Dębski Zakochany w azjatyckich smakach kucharz z bardzo otwartym podejściem do kulinariów i wieloletnim doświadczeniem w zawodzie. Tworzy dania stosunkowo proste, wywodzące się ze street foodu, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania dań i zachęcają do powtórzenia ich w domu. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi audycję kulinarną w newonce.radio, ma swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz prężnie działający instagram Snecz Gotuje.
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.