Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Street food Azja

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
350,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 500,00 
Smaki ulicznej kuchni Korei, Japonii, Wietnamu, Malezji i Chin na wyciągnięcie ręki! Odkryj razem z nami składniki, smaki, aromaty i tekstury rządzące w azjatyckim street foodzie i daj się im zainspirować do kreowania własnego menu. Street food to jedna z najszybciej rosnących kategorii w polskiej gastronomii, podobnie dużym zainteresowaniem od dawna cieszy się kuchnia azjatycka, w której dominuje uliczne jedzenie. Zapisz się na warsztat, w którym poznasz sekrety popularności azjatyckiego street foodu, dowiesz się, jakie są najpopularniejsze potrawy ulic z różnych azjatyckich krajów i osobiście przećwiczysz techniki ich przygotowania. W trakcie spotkania poznasz i otrzymasz 5 receptur na klasyczne, street foodowe dania azjatyckie, które są doskonałą bazą do kreowania własnego menu - food truckowego, stacjonarnego lub sezonowego konceptu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, serdecznie zapraszamy!
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
  • Bun Cha z pulpetami - hanojski przysmak z północnego Wietnamu, podawany z cienkim makaronem ryżowym, wieprzowymi klopsami, świeżymi ziołami i specjalnym sosem
  • Laksa z kurczakiem - malezyjska zupa z pastą curry, mleczkiem kokosowym, makaronem, warzywami i soczystym kurczakiem
  • Kimchi Jjigae - koreański gulasz na bazie kimchi z mięsem wieprzowym i tofu, podany z ryżem i świeżymi ziołami
  • Bao burger - Burger z mięsa wołowego, zmieszany z mięsem krewetek, podany z sałatami, ogórkiem piklowanym i sosem mango-chili
  • Mus sernikowy z matchą, kruszonką i świeżymi owocami
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Bartosz "Snecz" Dębski Zakochany w azjatyckich smakach kucharz z bardzo otwartym podejściem do kulinariów i wieloletnim doświadczeniem w zawodzie. Tworzy dania stosunkowo proste, wywodzące się ze street foodu, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania dań i zachęcają do powtórzenia ich w domu. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi audycję kulinarną w newonce.radio, ma swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz prężnie działający instagram Snecz Gotuje.

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.