Zimna płyta czyli przystawki zimne, to od zawsze wizytówka bankietu lub przyjęcia weselnego. Na naszych warsztatach postaramy wprowadzić Was w nowe techniki przyrządzania, nowe składniki i uniwersalne rozwiązania, które na pewno przyjmą się w każdej okoliczności i miejscu. Dodatkowo porozmawiamy o organizacji pracy w realizowaniu zleceń bankietowych.
Warsztat trwa w godz. 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów.
W jesiennej odsłonie naszego warsztatu stawiamy na dania inspirowane smakami polskiego lasu, jezior i warzyw korzeniowych. Każdemu z nich nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską.
Na warsztatach dowiesz się o:
nowoczesnych metodach obróbki termicznej
trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
nietypowych połączeniach smaków
zasadach komponowania menu w oparciu o produkty sezonowe
Przygotuj swoje menu na trend kuchni roślinnej! Weganie i wegetarianie należą do jednej z najszybciej rosnących grup klientów gastronomii. Co raz większa liczba poszukujących w karcie dań bezmięsnych wymaga od restauracji zbudowania kilku silnych pozycji oferujących ciekawe połączenia smaków i form przy wykorzystaniu mniej lub bardziej produktów.
Podczas warsztatu pokażemy sposoby na zbudowanie sekcji bezmięsnych dań głównych, które z powodzeniem wyróżnią ofertę Twojej restauracji i zainteresują nawet gości, którzy na co dzień nie stronią od mięsa.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.