Zamykamy smak polskich, sezonowych owoców w formie nowoczesnych monoporcji! Zapisz się na warsztat, podczas którego poznasz techniki przygotowania efektownych deserów w postaci popularnych monoporcji, które doskonale sprawdzają się zarówno w ofercie kawiarni i restauracji jak i cateringów czy imprezach okolicznościowych. Na warsztacie wykorzystamy sezonowe owoce typowe dla bogactwa smaków naszego kraju i połączymy je typowymi dla naszego regionu ale nieoczywistymi dodatkami. Podczas warsztatu będziemy pracować na różnorodnych technikach cukierniczych.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij i sprawdź program warsztatu!
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu.
Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery.
Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów.
Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Poznaj aż 6 receptur na nowoczesne tartaletki w wersjach słodkich i wytrawnych! Mniejsze wersje doskonale znanych tart są doskonałą pozycją w restauracyjnym, również degustacyjnym menu. Są to pozycje, które doskonale sprawdzają się też na różnego rodzaju imprezach bankietach i bufetach w formie finger food.
Na warsztacie zaprezentowanych zostanie sześć wersji tartaletek na dwóch różnych rodzajach ciasta. W każdej z nich słodkie i wytrawne smaki zaplanowaliśmy tak aby kompozycje doskonale się uzupełniały - nawet poprzez podkreślenie smaku ryby czy krewetek poprzez słodkie składniki!
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Serdecznie zapraszamy!
Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Przekażemy uczestnikom informacje o rzadziej używanych, ale świetnie odbieranych technikach obróbki mięs do burgera jak smash czy juicy chees, sięgniemy też po inne od grillowanych mięso pod postacią pulled. Podobnie jak w pierwszej części warsztatu wspólnie przećwiczymy kompletne przygotowanie kanapki od bułki do serca burgera. Wszystko oczywiście w innej od dotychczasowej odsłonie - zarówno w zakresie zastosowanych technik jak i składników burgera.
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Złota polska jesień ma aromaty dyni, dereni, dzikiej róży i grzybów - przynajmniej w naszych deserach! Zapraszamy na sezonową odsłonę warsztatu deserowego poświęconego monoporcjom, w którym sięgamy do tradycyjnie zakorzenionych w polskiej kuchni produktów. Każdy z nich wykorzystamy w niekonwencjonalny sposób do przygotowania nowoczesnych musów, glazur, pudrów i kremów, z których złożymy nowoczesne, pełne barw i kontrastów desery.
Warsztat trwa w godzinach 10-17, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.