Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Menu bufetowe – słodki stół

Rozwiń swoją ofertę cateringową i okolicznościową o nowe spojrzenie na słodki stół! Serwis bufetowy jest jedną z najczęściej wybieranych metod serwowania dań na spotkaniach koktajlowych, okolicznościowych, bankietach a nawet spotkaniach biznesowych. Dla restauratorów i firm cateringowych jest to również jedna z wygodniejszych form serwisu, ponieważ pozwala swobodnie planować produkcję, ograniczyć liczbę osób potrzebnych do gotowania i pakietować ofertę w ujęciu food costu. Zapraszamy na warsztat, podczas którego pokażemy jak w tym ujęciu przygotować ofertę deserową. Podczas spotkania dowiesz się, w jaki sposób budować ofertę słodkiego stołu, jakie są najmodniejsze i poszukiwane przez Klientów smaki i w jaki sposób efektowanie eksponować desery w naczyniach wieloporcjowych. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 300,00 
  • Muffiny borówkowe z kremem o smaku trawy żubrowej
  • Trufle jaglano kokosowe
  • Bezy czekoladowe z kremem pistacjowym
  • Tartoletki kawowe z kremem karmelowym
  • Mus z batata i limonki

O trenerze

Zbigniew Sonik Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.

Wybierz termin

Kraków

09.02.2023 10:00-15:00
Wolne miejsca: 12
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.