Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Autorskie bistro wg Agaty Wojdy

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
600,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 750,00 
Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro.  "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda  Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Rilletes z wędzonego pstrąga, ziemniak sojowy, jarmuż, garum, mus awokado.
  • Dynia, quinoa orzechowa, bakłażan w miso, pieczony ser
  • Buraki w soli, hibiskus w syropie, boczniaki, wegański majonez, tofu
  • Krem z kalafiora, confitowane żołądki gęsie, mus chrzanowy, panko palone
  • Far z wędzoną śliwką, solony karmel, razowa kruszonka, grzane wino
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Agata Wojda Najbardziej utytułowana Szefowa Kuchni, czterokrotna laureatka wyróżnienia Bib Gourment przewodnika Michelin. Doskonale rozpoznawalna działaczka ruchu Slow Food i promotorka organizacji szefowych kuchni oraz jurorka konkursów kulinarnych. Z wykształcenia muzykolog i skrzypaczka do świata kuchni trafiła jednak z pasji. W ubiegłych latach związana z tak rozpoznawalnymi restauracjami jak „Opasły Tom” , „Fest Port Czerniakowski” czy „Absynt” obecnie zarządza kuchnią warszawskiej restauracji „Ferment”. W gotowaniu ceni szczególnie sezonowość i naturalność. W swoich potrawach łączy ze sobą tradycję i poszanowanie produktu z przyjemnością jedzenia.

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.