W trakcie warsztatu przygotujesz:
- Rilletes z wędzonego pstrąga, ziemniak sojowy, jarmuż, garum, mus awokado.
- Dynia, quinoa orzechowa, bakłażan w miso, pieczony ser
- Buraki w soli, hibiskus w syropie, boczniaki, wegański majonez, tofu
- Krem z kalafiora, confitowane żołądki gęsie, mus chrzanowy, panko palone
- Far z wędzoną śliwką, solony karmel, razowa kruszonka, grzane wino
O trenerze
Agata Wojda
Najbardziej utytułowana Szefowa Kuchni, czterokrotna laureatka wyróżnienia Bib Gourment przewodnika Michelin. Doskonale rozpoznawalna działaczka ruchu Slow Food i promotorka organizacji szefowych kuchni oraz jurorka konkursów kulinarnych. Z wykształcenia muzykolog i skrzypaczka do świata kuchni trafiła jednak z pasji. W ubiegłych latach związana z tak rozpoznawalnymi restauracjami jak „Opasły Tom” , „Fest Port Czerniakowski” czy „Absynt” obecnie zarządza kuchnią warszawskiej restauracji „Ferment”. W gotowaniu ceni szczególnie sezonowość i naturalność. W swoich potrawach łączy ze sobą tradycję i poszanowanie produktu z przyjemnością jedzenia.