Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Budowanie oferty restauracji

Innowacje w restauracji - czy warto je wdrażać? Jak budować i modyfikować ofertę lokalu gastronomicznego w sposób usystematyzowany i nastawiony na klienta? Jeżeli szukasz odpowiedzi na te pytania ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! W trakcie spotkania podamy Ci skoncentrowaną pigułkę możliwości dostosowania oferty do zmieniających się potrzeb rynku gastronomicznego. Podczas szkolenia omówione zostaną zagadnienie dotyczące budowania oferty korzystające z metodologii Design Thinking. Warsztaty nauczą nowoczesnego podejścia do tworzenia nowych produktów i usług w coraz bardziej wymagającej branży gastronomicznej. Warsztat przeznaczony jest dla właścicieli, managerów poszukujących inspiracji oraz dla kadry zarządzającej w branży gastronomicznej, która szuka kreatywnych rozwiązań na dalszy rozwój i funkcjonowanie w nowych czasach. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch, zapraszamy!
18.05.2022, 10:00-15:00
Kraków
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Cena regularna: 350,00 
W trakcie warsztatu poruszone zostaną zagadnienia: - określania grupy docelowej (być może totalna jej zmiana) - \\"wejdź w buty swoich odbiorców\\" - empatyzacja i projektowanie usługi pod potrzeby Klientów - kreatywne rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów Czego nauczy się uczestnik? Uczestnik po zakończonym szkoleniu pozna w zakresie podstawowym możliwości jakie daje metoda Design Thinking w kreowaniu nowej oferty. Będzie potrafił zastosować pojedyncze rozwiązania we własnym lokalu.

O trenerze

Małgorzata Bednarz Socjolog, trener, manager gastronomii i certyfikowany coach. Z branżą gastronomiczną jest związana od 17 lat. Obecnie prowadzi firmę MWM PARTNERS, której misją jest pomaganie restauratorom w osiąganiu coraz wyższych zysków i satysfakcji z prowadzenia restauracji. Na co dzień analizuje raporty restauracji i doradza jak zwiększyć ich rentowność, opierając się na kluczowych wskaźnikach efektywności i tworzy programy naprawcze, które wyciągnęły z kryzysu niejedną restaurację. Prowadzi także merytoryczne szkolenia dla kadry zarządzającej sektora HoReCa. Specjalizuje się przede wszystkim w umiejętnościach miękkich, uwielbia tematy związane z motywacją. Prywatnie uwielbia spędzać czas w towarzystwie rodziny i przyjaciół.
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.