Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Burgery – poziom 2

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 550,00 
Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Przekażemy uczestnikom informacje o rzadziej używanych, ale świetnie odbieranych technikach obróbki mięs do burgera jak smash czy juicy chees, sięgniemy też po inne od grillowanych mięso pod postacią pulled. Podobnie jak w pierwszej części warsztatu wspólnie przećwiczymy kompletne przygotowanie kanapki od bułki do serca burgera. Wszystko oczywiście w innej od dotychczasowej odsłonie - zarówno w zakresie zastosowanych technik jak i składników burgera. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa. Serdecznie zapraszamy!
03.12.2024, 10:00-15:00
Kraków
  1. Waffle burger
  • Gofr z frytek
  • Wołowina z krewetkami
  • Kremowy sos z awokado i szczypiorku
  • Konfitowana cebula
  • Gremolata z ziół
  1. Juicy lucy Burger
  • Sezonowana wołowina
  • Ser imolette
  •  Sos pomarańczowy z kandyzowanym imbirem
  • Kimchi
  1. Potato burger
  • Bułka ziemniaczana
  • Mieszanka wołowa z sezonowaną wołowiną
  • Krewetka argentyńska
  •  Tapenada ziołowa
  • Majonez ostrygowy
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Zbigniew Sonik Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.

Wybierz termin

Kraków

03.12.2024 10:00-15:00
Wolne miejsca: 10
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.