Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Burgerowy street food

Najsłynniejsza odsłona kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro! Tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery, czyli najprężniej rozwijającą się w naszym kraju slow food'ową gastronomię. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów. Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
260,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 390,00 
  • Bacon cheese burger/ boczek/ mimolette/ pikle/ spicymayo/ sałata rzymska/ cebula/ pomidor
  • Burger meksykański / pico de gallo/ guacamole/ nachos/ kolendra
  • Wege burger/ kozi ser panko/ marmolada z czerwonej cebuli/ creme fraiche z cydrem/ palone masło/ waleriana
  • Burger orientalny/ krewetki tygrysie/ majonez kolendrowy/ salsa z ananasa
  • Burger wegański /boczniaki bulgogi/ sos orzechowy /pikle z buraka/ sałata rzymska
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Daniel Wanke Samouk, który gotowanie i pasję do jedzenia wyniósł z domu. Uczył się podstaw i zdobywał kulinarne szlify u boku Przemka Błaszczyka, w Mañana Bistro & Wine Bar, która zdobyła dwie czapki Gault&Millau i rekomendację Slow Food Polska. Szef kuchni freelancer, który ze swoim projektem Wanke Cook’ink przeprowadził kilkaset warsztatów i szkoleń dla profesjonalistów i pasjonatów. Ponadto zajmuje się tworzeniem menu dla food truck'ów i restauracji w całej Polsce. Uczestnik siódmej edycji TopChef Polska. Jego specjalnością są szeroko pojęte kuchnia azjatycka i streetfood. Obecnie szef kuchni katowickiej Sceny54 by FEIIM.

Wybierz termin

Kraków

16.01.2023 10:00-16:00
Wolne miejsca: 12
20.03.2023 10:00-16:00
Wolne miejsca: 12
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.