Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Curry w 4 odsłonach

Poznaj różne oblicza jednego z najpopularniejszych dań kuchni azjatyckiej! Zapisz się na warsztat, podczas którego nauczysz się przygotowywać curry na 4 różne, typowe dla poszczególnych krajów sposoby. W trakcie spotkania poznasz techniki oraz składniki charakterystyczne dla regionalnego curry z Indii, Tajlandii, Japonii i Wietnamu i dowiesz się w jaki sposób możesz je autorsko zmodyfikować. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
08.02.2023, 10:00-15:00
Kraków
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
260,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 390,00 
W programie:
  • Butter Chicken (indyjskie curry z kurczakiem w maślanym sosie)
  • Thai Yellow Curry (tajskie żółte curry z kurczakiem i batatami)
  • Kare (japońskie curry z wołowiną i makaronem udon)
  • Ca Ri (wietnamskie curry z kurczakiem, ziemniakami i marchewką)
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Daniel Wanke Samouk, który gotowanie i pasję do jedzenia wyniósł z domu. Uczył się podstaw i zdobywał kulinarne szlify u boku Przemka Błaszczyka, w Mañana Bistro & Wine Bar, która zdobyła dwie czapki Gault&Millau i rekomendację Slow Food Polska. Szef kuchni freelancer, który ze swoim projektem Wanke Cook’ink przeprowadził kilkaset warsztatów i szkoleń dla profesjonalistów i pasjonatów. Ponadto zajmuje się tworzeniem menu dla food truck'ów i restauracji w całej Polsce. Uczestnik siódmej edycji TopChef Polska. Jego specjalnością są szeroko pojęte kuchnia azjatycka i streetfood. Obecnie szef kuchni katowickiej Sceny54 by FEIIM.

Wybierz termin

Kraków

08.02.2023 10:00-15:00
Wolne miejsca: 10
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.