W menu warsztatu:
- Tatar z udźca jagnięcego z wędzonymi żółtkami jaj, oliwą grzybową i szczypiorkiem
- Pierogi z jagnięciną na puree z topinamburu z sosem pistacjowym i ziołami
- Jagnięcina w chrupiącym cieście na sałacie rzymskiej z sosem anchois
- Comber jagnięcy na selerze pieczonym z rumiankiem, z młodymi marchewkami
- Udziec jagnięcy wolno gotowany na musie z kasztanów i czarnego czosnku z warzywami sezonowymi w emulsji rozmarynowej
O trenerze
Rafał Zaręba
Executive Chef Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. Swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał w jednej z restauracji z kuchnią włoską. Stamtąd trafił do Cafe Bar Lemon, gdzie zaledwie po roku pracy objął stanowisko Szefa Kuchni, które zajmował przez kolejne 10 lat. W międzyczasie rozwijał swój warsztat m.in w studium hotelarskim, w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie oraz w Lyonie, gdzie ukończył szkolenie w Instytucie Paula Bocuse’a. Wysokie standardy pracy pod wodzą uznanych, francuskich Szefów Kuchni wywołały u niego chęć rozwijania się w tym kierunku. W Polsce naturalnym wyborem było Atelier Amaro, w którym przepracował ponad 2 lata. Po Atelier objął funkcję Executive Chefa w prestiżowej restauracji Warszawski Sznyt przy Pl. Zamkowym, gdzie przez ponad 2 lata kreował menu oparte o kuchnię polską w nowoczesnym wydaniu. W Akademii odpowiada za ofertę szkoleń gastronomicznych, pracę zespołu kucharzy oraz dzieli się swoim doświadczeniem z uczestnikami warsztatów, które prowadzi.