Dzień pierwszy:
Program warsztatu
DZIEŃ 1:
Moduł teoretyczny:
- zasady gotowania w niskich temperaturach od obróbki po przechowywanie
- korzyści stosowania metody pakowania próżniowego
- zasady doboru produktu
- bezpieczeństwo żywności
- kroki w sous vide
- halibut gotowany w oleju ziołowym
- sałatka z przegrzebkami i grejpfrutem
- makrela z panchettą
- perliczka wielkopolska
- kaczka zagrodowa z owocami
- przygotowanie dodatków i sosów
- teksański mostek wołowy
- chrupiące ozorki
- goleń jagnięca z Połonina
- filet Mignon z truflą
- krewetki czerwone w bisque
- przygotowanie dodatków i sosów
O trenerze
Wybierz termin
Warszawa
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".
Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.
W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.
W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.