W programie:
- mieszanki przypraw do pasztetów
- terrina z kaczki i orzechów
- terrina z jagnięciny z pieczoną papryką
- pasztet z bażanta w cieście
- galareta z szynki i ziół
- rillettes z fenkuła z pomarańczą i czarnym pieprzem
- dodatki do pasztetów
- sos Gribiche
- marmolada z cebuli z pomarańczą
- musztarda piwno chrzanowa
- chutney z jabłka, imbiru i jalapeno
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.