Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom zaawansowany

Francuskie makaroniki

Klasyka francuskiego cukiernictwa, którą w ostatnich latach pokochali miłośnicy słodkości w naszym kraju - makaroniki! W trakcie warsztatu odkryjemy przed Tobą tajniki idealnego ciasta - proporcji składników, technik ich łączenia, czasu i temperatury suszenia. Program spotkania zbudowaliśmy w oparciu o techniczny aspekt przygotowywania makaroników z uwzględnieniem organizacji pracy i poprawy wydajności oraz samodzielnego komponowania nadzień w postaci konfitur oraz ganach'y. Podczas warsztatu przećwiczymy również przygotowywanie elementów dekoracyjnych od podstaw czy kompozycje monoporcji. Warsztat trwa w godz. 10:00-17:00. W cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 300,00 
W trakcie warsztatu uczestnicy przygotują następujące kompozycje:
  • Kawior z limonki, ganache kafir z kardamonem
  • Agrest, ganache pistacjowy
  • Malina, ganache malaga
  • Hałka, ganache z palonego masła
  • Orzech laskowy, ganache kawa/ kahlua
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Michał Węcławek Kucharz, trener kulinarny, wykładowca i cukiernik z ponad 13-letnim doświadczeniem w gastronomii, półfinalista zawodów "Szef roku" wg. Gault&Millau, Zastępca Szefa Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Jak sam o sobie mówi - pasjonat dobrego jedzenia, tropiciel kulinarnych trendów i wysokich standardów, który najlepiej odnajduje się w wymagającej pracy w kuchni na wysokim poziomie. Swoją karierę zaczynał we włoskiej pizzeri i karczmie ze staropolską kuchnią, skąd trafił do słynnego, warszawskiego CafeBar Lemon, gdzie spędził łącznie 6 lat, z czego połowę na stanowisku Sous Chefa. Później współpracował z Martinem Gimenezem Castro w restauracji Salto, jako Chef de Partie restauracji pięciogwiazdkowego hotelu. Współtworzył popularny koncept kulinarny w formule Pop-up "U chłopaków" i pełnił funkcję Szefa kuchni w restauracji Warszawski Sznyt. Ostatnio pełnił funkcję Pastry Chefa w ekskluzywnym Raffles Hotel Europejski i prowadził zajęcia z cukiernictwa i kuchni molekularnej na Krakowskiej Szkole Restauratorów.
Michał Węcławek

Wybierz termin

Warszawa

26.01.2023 10:00-17:00
Wolne miejsca: 21
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.

Warsztaty w tym samym terminie