Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom podstawowy

    5-dniowy kurs cukierniczy

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Kochasz pieczenie i komponowanie deserów? A może zajmujesz się gotowaniem i chcesz rozwijać kompetencje z zakresu cukiernictwa? Zapisz się na 5-dniowy kurs cukierniczy, podczas którego kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na sekcji cukierniczej w restauracji lub kawiarni. Nasz kurs przygotuje Cię do tego zarówno od strony teoretycznej i nauczy wielu technik cukierniczych. W naszym programie stawiamy na praktyczne umiejętności, dlatego niemal cały kurs spędzisz w kuchni, gdzie poza technicznym umiejętnościami przekażemy Ci garść dobrych praktyk niezbędnych w pracy przy deserach. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). W cenie wliczona przerwa kawowa i lunch na wszystkie dni kursu. Na zakończenie uczestnicy otrzymają certyfikat Akademii Inspiracji MAKRO.  Kliknij w szczegóły i sprawdź program kursu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.900,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 2.400,00 
  • Poziom zaawansowany

    Desery restauracyjne

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Warsztat cukierniczy, podczas którego wspólnie przećwiczymy techniki niezbędne przy pracy na sekcji deserowej. Na warsztacie przybliżymy uczestnikom tematykę ganaszowania, i klasycznych kremów cukierniczych.  Podczas warsztatu dużo uwagi poświęcimy wydajności pod względem wykorzystywanych baz smakowych i produktów bazowych, które pozwolą nam wykorzystywać ich składniki niekoniecznie w deserach. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Desery wegańskie

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda. Podczas warsztatu pokażemy Ci naturalne, smaczne i zdrowe, roślinne zamienniki nabiału wykorzystywanego w cukiernictwie. Pokażemy też, że dieta roślinna nie oznacza wykluczenia pewnych dań, które tradycyjnie zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego i dla każdego z nich można znaleźć smaczne zamienniki, dzięki którym można przygotować najpopularniejsze i najlepiej sprzedające się desery w wersji vege. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Desery wielkanocne w monoporcjach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Tradycyjne smaki wielkanocnych deserów zamknięte w nowoczesnej formie monoporcji. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, w jaki sposób stworzyć sezonowe desery, które zachwycą oko i wyróżnią Twoją ofertę spośród konkurencji. Wszystkie cista będą wykonywane w formie nowoczesnych mono deserów o różnych strukturach składających się z wielu elementów z stosowanie nowoczesnych technik z zastosowaniem na potrzeby menu zróżnicowanych lokali gastronomicznych. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Desery wielkanocne w monoporcjach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Tradycyjne smaki wielkanocnych deserów zamknięte w nowoczesnej formie monoporcji. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, w jaki sposób stworzyć sezonowe desery, które zachwycą oko i wyróżnią Twoją ofertę spośród konkurencji. Wszystkie cista będą wykonywane w formie nowoczesnych mono deserów o różnych strukturach składających się z wielu elementów z stosowanie nowoczesnych technik z zastosowaniem na potrzeby menu zróżnicowanych lokali gastronomicznych. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Desery z owocami w monoporcjach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zamykamy owocowe smaki w formie nowoczesnych deserów w monoporcjach! Na warsztacie wykorzystamy owoce czarnego bzu, cytryny czy maliny i połączymy je z czekoladą, kokosem i serkiem. Podczas warsztatu będziemy pracować na technikach wykorzystujących bazy piekarnicze, glazury cukiernicze i musy. Warsztat trwa w godzinach 10-17. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dwudniowy kurs cukierniczy: torty

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program kursu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    850,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.150,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dwudniowy kurs cukierniczy: torty

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program kursu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    850,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.150,00 
  • Poziom zaawansowany

    Menu okolicznościowe: desery

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Desery w menu okolicznościowym pełnią szczególną, często kluczową rolę w całościowym postrzeganiu oferty cateringowej. Dzięki nieszablonowemu podejściu do tematu i odróżnieniu się od typowych ciast na paterze możesz wyróżnić swoją propozycję na serwis weselny, komunijny, chrzcielny czy każdy inny związany z przygotowaniem imprez okolicznościowych. Dzięki naszemu warsztatowi dowiesz się, jak wykorzystywać dostępne, jakościowe półprodukty cukiernicze, które dzięki kreatywnemu wykorzystaniu nieszablonowych insertów posłużą do przygotowania wyjątkowych, eleganckich deserów. Na spotkaniu nie zabraknie również propozycji deserów serwowanych w szkle, bez których trudno byłoby mówić o efektywnej organizacji serwisu okolicznościowego. Warsztat trwa w godzinach 9-17:30, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom zaawansowany

    Nowoczesne eklery

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w oparciu o nietypowe konfitury, kremy i ganache, które wykończymy różnorodnymi glasażami i elementami czekoladowymi, orzechowymi lub owocowymi. Warsztat trwa w godzinach 10-17. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Tradycyjne ciasta świąteczne w monoporcjach

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Sernik, piernik i makowiec są od zawsze związane z polską tradycją, to ciasta, które zna każdy z nas, jednak my nadamy im nowy wymiar. To właśnie tradycyjny smak w połączeniu z nowoczesnymi technikami kulinarnymi nada im nowe oblicze w formie monoporcji. Podczas warsztatu dowiesz się, jak w zgodzie z nowoczesnymi trendami cukierniczymi utrzymać tradycyjnego ducha świąt w sezonowym menu. W trakcie warsztatu nie tylko samodzielnie przygotujesz ciasta, ale poznasz użyteczne techniki i porady z zakresu przygotowywania monoporcji, z zastosowaniem żeli i glazur cukierniczych, które wykonamy od podstaw. Wszystkie cista będą wykonywane w formie nowoczesnych mono deserów o różnych strukturach składających się z wielu elementów z stosowanie nowoczesnych technik z zastosowaniem na potrzeby menu zróżnicowanych lokali gastronomicznych. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Jesienne desery w monoporcjach

    27.09.2023, 10:00-17:00 Kraków
    Złota polska jesień ma aromaty dyni, dereni, dzikiej róży i grzybów - przynajmniej w naszych deserach! Zapraszamy na sezonową odsłonę warsztatu deserowego poświęconego monoporcjom, w którym sięgamy do tradycyjnie zakorzenionych w polskiej kuchni produktów. Każdy z nich wykorzystamy w niekonwencjonalny sposób do przygotowania nowoczesnych musów, glazur, pudrów i kremów, z których złożymy nowoczesne, pełne barw i kontrastów desery. Warsztat trwa w godzinach 10-17, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00