W programie warsztatu:
- Przygotowanie ryżu do sushi
- Narzędzia i przybory wykorzystywane w przygotowaniu sushi na ciepło
- Wybór ryb, owoców morza, mięsa i foie gras – metody obróbki
- Główne składniki oraz pozostałe dodatki do sushi, przygotowanie taco nori
- Przygotowanie beji zushi na ciepło
- Przygotowanie i krojenie gyu niku
- Wstęp do techniki panko furai/crispy rice
- Przygotowanie nigiri
- Taco nori. Łosoś, awokado, warzywa.
- Nigiri. Tuńczyk ,foie gras, dymka.
- Beji zushi. Melon, mozzarella, pomidor, ryż.
- Gyu niku. Wołowina, masło, batat.
- Crispy rice. Tofu, krem balsamiczny, bazylia, orzech włoski.
O trenerze
Paweł Trzaskowski
Kucharz, szef kuchni. Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Od niedawna także trener kulinarny, swoją pasją do kuchni i gotowania dzieli się jako Sushi Chef Paweł Trzaskowski. Finalista Mistrzostw Świata Sushi, World Sushi Cup Japan 2017, finalista Polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Seminarzysta kliku Certyfikatów World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Posiada ,,czarny pas‘’sushi, Certyfikat Kuro-obi zdobyty w Tokyo. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi.